ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΙΚΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ…

ΓΡΑΦΕΙ Η Μαρίνα Σανίδα, Ιστορικός
Λευκός καπνός τελικά βγήκε από το Eurogroup .Κατόπιν αμοιβαίων υποχωρήσεων επήλθε ο συμβιβασμός. 540 δισ. ευρώ θα εισέλθουν στα ταμεία των χωρών του Νότου ώστε να τονωθεί η οικονομία τους, όταν θα μπει ξανά σε λειτουργία, μετά κορωνοϊου.
Η διαδικασία είχε όπως πάντα νικητές και χαμένους. Χαμένες ήταν οι χώρες του Νότου για ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια. Θα δανειστούν από τους Βόρειους Ναι μεν χωρίς μνημονιακα μέτρα,αλλά η ουσία ειναι ο <<δανεισμός >>. Άκυρες και στο κενό έμειναν τελικά οι απειλές της Ιταλίας για έξοδο από το ευρώ σε περίπτωση μη έκδοσης ευρωομολόγου.
Νικητές ως συνήθως, οι Γερμανοί και οι δορυφόροι τους, οι οποίοι έχοντας γεμάτα ταμεία  ειναι σε υεση να καθορίζουν την οικονομική πολιτική της Ένωσης. Εινσι λογικό οι Βόρειοι σύμμαχοι μας να μη θέλουν δανεισμό από εξωτερική πηγή. Προτιμούν το ρόλο του δανειστή να τον παίζουν οι ίδιοι. Αυτό όμως δε συνάδη με την έννοια της συμμαχίας, της αλληλεγγύης και της αλληλοκατανόησης μπροστά στον κοινό εχθρό <<κορονοϊος >>.
  Ειναι ξεκάθαρο πια ότι δεν μιλαμε για ευρωπαϊκή συμμαχία αλλά για γερμανική ηγεμονία. Οι Γερμανοί έχοντας όλα αυτά τα χρόνια γεμίσει τα ταμεία τους με πλεονάσματα λόγω των εξαγωγών τους στη Νότια Ευρώπη είναι αυτοί που σήμερα υποδεικνύουν και κουνούν το δάχτυλο στους Νότιους εκμεταλλευόμενοι ακόμα και αυτήν την καταστροφική πανδημία ώστε να βγάλουν οικονομικο όφελος.
Κλείνοντας, θα θέσουμε το ερώτημα: Ως ποτέ; Οι Βρετανοί έδωσαν ήδη το παράδειγμα άλλα όπως φαίνεται οι Γοτθοι δεν θορυβήθηκαν.Σ’ ένα κόσμο όμως που συνεχώς αλλάζει ραγδαία δεν ξέρουμε αν το ίδιο θα ισχύει επ’ αόριστον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ