ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής του δήμου Τυρνάβου

Ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας συμμετείχε στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου με επικεφαλής τον υφ. Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος συνοδευόταν από τον λοιμωξιολόγο Σωτ. Τσιόδρα και τον υφ. Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ακόμη ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γ.γ. Κοινωνικής αλληλεγγύης και ο γ.γ. Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης.
Ο Δήμαρχος Τυρνάβου ανέλυσε τα ιδιαίτερα προβλήματα που υπάρχουν στον δήμο Τυρνάβου και κυρίως πρότεινε τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρξει ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων που προτείνει τόσο ο ΕΟΔΥ όσο κι και το Υφυπουργείο πολιτικής  προστασίας.
Προς αυτήν την κατεύθυνση, πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις.
Ειδικότερα, πρώτα απ’ όλα, θα ληφθούν προληπτικά δείγματα στον οικισμό των Ρομά στο Κριτήρι Τυρνάβου.
Επιπλέον, το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου θα ενισχυθεί.
Ακόμη, η Αστυνομία θα αυξήσει τα μέτρα επιτήρηση προς την κατεύθυνση της αυστηρής τήρησης του μέτρου του περιορισμού μετακινήσεων.
Ακόμη, προχωρά άμεσα η πρόσληψη επιπλέον ειδικών διαμεσολαβητών Ρομά που θα συμβάλλουν στην ενημέρωση των κατοίκων του οικισμού των Ρομά.
Πρέπει οι συνδημότες μας Ρομά να αντιληφθούν ότι ο κορωνοϊός είναι το ίδιο επικίνδυνος για όλους μας.
Πρέπει να μην έρχονται σε επαφή με άλλες οικογένειες, ούτε να περιφέρονται άσκοπα εντός οικισμού.
Πρέπει να μείνουν σπίτι.
Επιπρόθεσμα, ως συνέπεια της ανακοίνωσης νέων πρόσθετων μέτρων ειδικά για τη Θεσσαλία, ανακοινώνουμε την αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών στο Δήμο Τυρνάβου. Επίσης, ανακοινώνουμε την απαγόρευση δραστηριότητας των πλανόδιων πωλητών.
Τέλος, καλούμε όλους τους συνδημότες, εν όψει της επικείμενης καλοκαιρίας που προβλέπει η ΕΜΥ, να μην χαλαρώσουν την στάση τους ως προς την τήρηση του περιορισμού μετακινήσεων.

Καλούμε τους συνδημότες μας να μείνουν σπίτι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ