ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Εντονος προβληματισμός για τον οικισμό των Ρομά στον Τύρναβο

Σε συναγερμό βρίσκονται από χθες ο ΕΟΔΥ, η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, η περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων με σκοπό να υπάρξει άμεσα έλεγχος των κρουσμάτων και περιορισμός της εξάπλωσης του ιού που ήδη μετράει 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα.

Στο πλαίσιο αυτό ανεβαίνει στη Λάρισα πολυμελής κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας ώστε να έχουν συσκέψεις με τον καθηγητή επιδημιολογίας κ. Χατζηχριστοδούλου και τον περιφερειάρχη και το δήμαρχο αντίστοιχα.η οποία αναμένεται να ξεκινήσει λίγο μετά τις 9.30 μ.μ.

Παράλληλα έχει αποφασιστεί η μεταφορά όλων των θετικών κρουσμάτων στην Αρωγή η οποία μετατρέπεται σε κλειστό κέντρο τύπου Γ’ όπου θα τεθούν σε καραντίνα. Την ίδια ώρα αναζητείται και ξενοδοχείο για τη μεταφορά όλων των ατόμων του οικισμού που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Εν τω μεταξύ έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί τόσο στις υγειονομικές αρχές όσο και στην περιφέρεια Θεσσαλίας για τον οικισμό των Ρομά στον Τύρναβο. Ολοι μιλούν για μία υγειονομική βόμβα με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και το κυριότερο επειδή ο τρόπος ζωής των κατοίκων του οικισμού ε΄ναι τέτοιος που σε περίπτωση εμφάνισης κάποιου κρούσματος τότε είναι πιθανό να μετατραπεί ο οικισμός σε υγειονομική βόμβα.

Μάλιστα ο περιφερειάρχης μιλώντας στο paidis.com δεν έκρυψε την ανησυχία του για την κατάσταση και τόνισε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον δήμαρχο από τον οποίο ζήτησε να μοιράσει σήμερα κιόλας τις μάσκες και το σαπούνι που επρόκειτο να μοιραστεί στον οικισμό.

Στην ΠΟλιτική Προστασία εξετάζουν το ενδεχόμενο να μπει προληπτικά σε καραντίνα ο οικισμός αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να δοθούν λύσεις σε σημαντικά ζητήματα όπως είναι η σίτιση των χιλιάδων ατόμων που διαβιούν σε αυτόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ