Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής

Η Δημοτική Αρχή, πάντα ειλικρινής απέναντι σε κάθε δημότη, αισθάνεται την ανάγκη να προβεί στην εν λόγω ενημέρωση σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων στον Δήμο μας.

Η υγειονομική κρίση του κορονοϊού, όπου ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, έχει επηρεάσει δραματικά και την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Ειδικότερα, τα όποια υπαρκτά προβλήματα που πράγματι παρατηρούνται, οφείλονται στην τραγική έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζουμε.

Υπάλληλοι του Τομέα Καθαριότητας του Δήμου μας έχουν αιτηθεί και λάβει, ως έχουν βέβαια αναφαίρετο δικαίωμα, είτε Άδεια Ειδικού Σκοπού είτε Άδεια ως ευπαθείς ομάδες. Η ήδη δύσκολη κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο με ορισμένες ξαφνικές αναρρωτικές άδειες.

Αυτή τη στιγμή, περισσότερο από το 70% του προσωπικού καθαριότητας απουσιάζει. Την προηγούμενη εβδομάδα επιχειρούσαν τέσσερα οχήματα στον Τομέα Καθαριότητας στον Δήμο μας, γι’ αυτό προβήκαμε στην ανάθεση της μερικής αποκομιδής απορριμμάτων από ιδιώτη για να καλυφθεί το κενό. Αυτή την εβδομάδα όμως, βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να επιχειρούν μόνο δύο απορριμματοφόρα, υπήρξε μάλιστα μέρα που επιχείρησε μόνο ένα απορριμματοφόρο, γι’ αυτό και προβήκαμε στην πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στον Τομέα Καθαριότητας.

Θεωρούμε ότι στην επόμενη εβδομάδα, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικάσιες τόσο για τον ιδιώτη όσο και για τους νεοπροσληφθέντες εργάτες καθαριότητας, η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.

Έχουμε πλήρη επίγνωση της δύσκολης κατάστασης και ζητούμε την κατανόηση κάθε συνδημότη.

Πολύ σύντομα η κατάσταση αυτή θα αποτελεί παρελθόν.

Τέλος, ευχαριστούμε το προσωπικό ασφαλείας που παραμένει στο Δήμο μας και καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να διεκπεραιωθούν όλες οι διαδικασίες ώστε να αναλάβει τόσο ο ιδιώτης όσο και οι νέοι εργαζόμενοι μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ