Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης  ΣυνΠολιτεία που υπογράφουν ο Παν. Σαρχώσης π. Δήμαρχος Τυρνάβου και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Κουτσοδήμος, Φ. Μπίλιου-Λαγκιόλη, Χρ. Τσιόπας, Κ. Χρυσοβέργης

Όλοι ζούμε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση. Με καρτερικότητα, συνέπεια και ενσυναίσθηση αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα και ευχόμαστε να βγούμε όλοι όρθιοι από αυτή την περιπέτεια.

Ακόμη και αν, όλα αυτά τελειώσουν γρήγορα, την επόμενη μέρα, όλοι θα ζούμε σε ένα νέο “κόσμο” με τη διαφορά πως για κάποιους αυτός ο “κόσμος” θα είναι αβίωτος.

Γι’ αυτούς που σήμερα ζούν υπό το βάρος πολύ μεγάλων προβλημάτων.  Υπάρχουν συνδημότες που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο η φτώχεια να τους χτυπήσει για δεύτερη φορά την πόρτα. Όσοι χτυπήθηκαν από την προηγούμενη κρίση και δεν πρόλαβαν να ορθοποδήσουν. Όσοι κατάφεραν να έχουν μια αξιοπρεπή εργασία και τώρα την έχασαν. Όσοι ζορίζονται από τις υποχρεώσεις του παρελθόντος, που σε τέτοια ασφυξία δύσκολα αντιμετωπίζονται. Αλλά κυρίως αυτοί που αδυνατούν να έχουν κανονική διατροφή και τα απαραίτητα μέσα για μια αξιοπρεπή ζωή.

Γι’ αυτούς η πολιτεία σε άλλους θα δώσει ψίχουλα (όπως τα 800 ευρώ) και σε άλλους τίποτα.

Σ’ αυτούς που ζούν στην αφάνεια και  κανείς δεν τους υπολογίζει, πρέπει να στρέψει τα μάτια της η τοπική κοινωνία.

Βλέπουμε τον Δήμαρχο με τους συνεργάτες του, να μην έχουν  αναλάβει τη μεγάλη ευθύνη απέναντι στους συνδημότες τους.

Να γίνουν τώρα ενέργειες ενίσχυσης των κοινωνικών δομών του Δήμου με σκοπό να παρέχονται υπηρεσίες αλλά και βασικές προμήθειες σε δημότες που έχουν ανάγκες

Οι λίστες με τους  δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ και του Κοινωνικού Παντοπωλείου που είχαμε καταρτίσει στη θητεία μας τώρα δεν αρκούν, γιατί όλο και περισσότεροι δημότες στις νέες συνθήκες έχουν ανάγκη στήριξης.

Οι υπηρεσίες του Δήμου να καταρτίσουν ένα πρόγραμμα δράσης που θα ξεκινούν από τώρα και θα έχουν ορίζοντα το 2021.

Ο Δήμαρχος να βρεί τα απαραίτητα κονδύλια που του παρέχει η  συντεταγμένη πολιτεία.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου με μεγάλη καμπάνια να εντοπίσουν όσους έχουν ανάγκες και να στηρίξουν μεθοδικά για όσο διάστημα χρειασθεί τους δημότες.

Σ’ αυτή τη συγκυρία ο Δήμος πρέπει να αποκτήσει κοινωνικό πρόσωπο.

Αν όλα αυτά δεν συμβούν και δημότες βρεθούν απροστάτευτοι λόγω της ανεπάρκειας των κρατικών και δημοτικών δομών τότε οι πολίτες και οι συλλογικότητες πρέπει να βγούμε από το καβούκι της αυτάρκειας  και να συντρέξουμε αλληλέγγυοι σε όσους έχουν ανάγκη.

Στα δύσκολα κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ