ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ Η ΔΟΜΗ ΣΤΟ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ

Στη Λάρισα το μεσημέρι Χαρδαλιάς – Τσιόδρας ενώ ξεκίνησαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στη Νέα Σμύρνη

Ραγδαίες οι εξελίξεις μετά την επιβολή καραντίνας στη Νέα Σμύρνη, καθώς πολυμελές  κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, συνοδευόμενο από τον καθηγητή Σωτ. Τσιόδρα, καταφτάνει το μεσημέρι στη Λάρισα.

Όλες οι εξελίξεις που αφορούν στην κατάσταση που επικρατεί αλλά και τη λήψη μέτρων προκειμένου να προστατευθεί η πόλη από τον κίνδυνο διασποράς θα εξετασθούν στο πλαίσιο σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στη 1.30 μετά το μεσημέρι με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σε καραντίνα αναμένεται να τεθεί και η δομή προσφύγων στο Κουτσόχερο, αφού όπως διαπιστώθηκε ο 32χρονος Ρομά που έχει νοσήσει είχε έρθει σε επαφή με άτομα που διαμένουν στη συγκεκριμένο κέντρο.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Εξάλλου «παγωμένη» παρακολουθεί τις εξελίξεις και ολόκληρη η συνοικία, με σημαντικό τμήμα της να βρίσκεται σε περιορισμό μέχρι και τις 23 Απριλίου, ενώ από αργά το βράδυ της Πέμπτης περιοριστικές κορδέλες και πλήθος περιπολικών όριζαν την καραντίνα στην περιοχή, με τις αντεγκλήσεις μεταξύ των κατοίκων να καταγράφονται ήδη στη συνοικία.

Από το πρωί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που έφτασε στη Λάρισα συνεχίζει τους δειγματοληπτικούς ελέγχους, που πλέον παίρνουν τη μορφή μαζικών τεστ, αφού σύμφωνα με τον σχεδιασμό που ανακοινώθηκε έλεγχοι θα διενεργηθούν σε τουλάχιστον 200 άτομα του οικισμού των Ρομά.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ