ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΤΣΙΟΔΡΑΣ – ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ – ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

«Το παράδειγμα της Λάρισας δείχνει πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση. Αν χρειαστεί δεν θα διστάσουμε να πάρουμε επιπλέον μέτρα». Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση και αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ο υφ. Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στις αποφάσεις που πάρθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας,

όπου και βρέθηκε το μεσημέρι επικεφαλής πολυμελούς κλιμακίου, παρουσία και του εκπρόσωπου του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκε η αυστηρή απαγόρευση εισόδου και εξόδου από την καραντίνα, η μεταφορά ευπαθών ομάδων σε ξενοδοχείο για προληπτικούς λόγους, η αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών και η απαγόρευση του πλανόδιου εμπορίου για τουλάχιστον 14 ημέρες, ενώ οργανώθηκε πλάνο τροφοδοσίας στην περιοχή της καραντίνας και ανακοινώθηκε η ενίσχυση των αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμεων, όπως και των δομών Υγείας της Π.Ε Λάρισας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα 20 θετικά κρούσματα που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση των επαφών του 32χρονου Ρομά που νόσησε βρίσκονται σε αυστηρή καραντίνα και περιφρούρηση στον οικισμό μέχρι τη μεταφορά τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (πιθανότατα στην Αρωγή), ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των 200 και πλέον δειγματοληψιών που διενεργήθηκαν σήμερα στον οικισμό της Νέας Σμύρνης (Νταμάρια).

Στη σύσκεψη ανακοινώθηκε και επίσημα καραντίνα για τη δομή του Κουτσόχερου, ενώ όπως έγινε γνωστό από αύριο Σάββατο ξεκινούν προληπτικοί έλεγχοι στους οικισμούς των Ρομά σε Τύρναβο, Φάρσαλα και Σοφάδες, με την παρουσία διαμεσολαβητή που θα βρίσκεται σε άμεση επαφή και συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους.

«Οι οικισμοί των Ρομά αποτελούν περιοχές με υπερπλήρεις κατοικίες και ιδιαιτερότητες, τα δε μέτρα δεν είναι εναντίον τους αλλά εναντίον της πανδημίας και της εξάπλωσης του ιού», σημείωσε από την πλευρά του ο καθηγητής κ. Τσιόδρας, καταλήγοντας πως σε τέτοιες περιπτώσεις «δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, φόβο και ρατσισμό».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ