ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ!

Ανακοίνωση του συλλόγου Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας με αφορμή την ημέρα δράσης στα σούπερ μάρκετ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας, ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Ορίζουμε την Τετάρτη 15 Απρίλη ως μέρα κορύφωσης της παρέμβασης και της δράσης μας στους εργασιακούς χώρους των αλυσίδων super market.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, να βρεθούμε στα καταστήματα, στην έναρξη των βαρδιών, στα διαλείμματα, στο σχόλασμα, να ενημερώσουμε, να διεκδικήσουμε και να αναδείξουμε τα αιτήματα προστασίας. Στηρίζουμε τους συνάδελφους μας στα super market, τους καλούμε να μην φοβηθούν, να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους και να καταγγείλουν τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.
Καλούμε τους συναδέλφους μας στα super market να υψώσουν ανάστημα και γροθιά για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, τη ζωή των οικογενειών τους. Να βάλουν μπροστά τα ζητήματα προστασίας, της υγείας τους, των δικαιωμάτων τους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
 Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα
 Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη
 Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
 Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
 Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα, τζάμια προστασίας στα ταμεία.
 Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market.
 Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.
 Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ
ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com