ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΡΟΜΑ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Με αντιπροσωπεία Ρομά, από μόνιμους κατοίκους των τοπικών κοινότητων του Ομορφοχωρίου, της Χάλκης και των άλλων χωριών του Δήμου Κιλελέρ, συναντήθηκε ο δήμαρχος Θανάσης Νασιακόπουλος στα πλαίσια της ενημέρωσης τους για μέτρα που ισχύουν σχετικά με την αποτροπή της μετάδοσης του κορωνοϊού σε μεγάλο αριθμό του πληθυσμού.

Ο δήμαρχος αρχικά έκανε σαφές ότι οι Ρομά αντιμετωπίζονται από τη δημοτική αρχή  με τα ίδια ακριβώς κριτήρια που ισχύουν για το σύνολο των δημοτών του Δήμου Κιλελέρ, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Στη συνέχεια κατέστησε σαφές ότι και αυτοί οφείλουν, όπως όλοι οι δημότες,  να τηρούν με προσωπική τους ευθύνη τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η πολιτεία και ότι η μετακίνηση και ο συνωστισμός πολιτών ενέχει σοβαρό κίνδυνο μεταφοράς του κορωνοϊού από άτομα, πιθανόν φορείς του ιού, στους υπολοίπους.

Στο πλαίσιο της αποτροπής μιας εξάπλωσης του ιού ορίστηκαν, σε συνεργασία δημοτικής αρχής και κοινότητας των Ρομά, διαμεσολαβητές οι οποίοι θα μεταφέρουν στους Ρομά οδηγίες, συμβουλές και αποφάσεις για την προστασία τους από το φονικό ιό όπως αυτές εκδίδονται από το συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας και αντίστοιχα θα ενημερώνουν τη δημοτική αρχή για αιτήματα και τα τυχόν προβλήματα της κοινότητας.

Η αντιπροσωπεία των Ρομά συμφώνησε με το σύνολο των προτάσεων της δημοτικής αρχής, χαρακτήρισε άριστη τη συνεργασία και δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα συμφωνηθέντα και στους υπόλοιπους κατοίκους.

Κλείνοντας τη συνάντηση ο δήμαρχος δήλωσε ότι τα προτεινόμενα μέτρα βρίσκουν σύμφωνη την πλειονότητα των δημοτών και διαβεβαίωσε τους συμπολίτες του ότι ο Δήμος Κιλελέρ παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας έχει προβεί, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, στη λήψη ανάλογων μέτρων και θα προβεί σε συμπληρωματικά αν χρειαστεί,  τα οποία  θα διασφαλίζουν την υγεία τους και την προστασία τους από τον κορωνοϊό.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι αντιδήμαρχοι Χρ. Χατζούλης και Αλ. Χονδρονάσιος, ο πρόεδρος Γ. Χατζόπουλος και οι τοπικοί σύμβουλοι Γ. Μαξιμιάδης και Κ. Αθανασίου της κοινότητας Ομορφοχωρίου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ