ΕΙΚΟΝΕΣ… ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΑΡΔΑΛΙΑ-ΤΣΙΟΔΡΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

Απίστευτος συνωστισμός εν μέσω πανδημίας

Ούτε σε… συναυλία οι εικόνες που καταγράφηκαν νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, στη Λάρισα, όπου και κατέληξαν με την ολοκλήρωση της σύσκεψης στην Περιφέρεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας,

που συνοδευόμενοι από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό επισκέφθηκαν τον οικισμό των Ρομά.

Η έντονη κινητικότητα που καταγράφηκε, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, δεν άργησε να κινητοποιήσει τους Ρομά, που κατά εκατοντάδες προσέγγισαν το κλιμάκιο, την ώρα που τα κινητά όλων έπαιρναν φωτιά προκειμένου να απαθανατίσουν την έλευση και ο συνωστισμός που καταγράφηκε εν μέσω πανδημίας δεν είχε ταίρι!!

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς η προσέγγιση των μέσων ενημέρωσης απαγορεύτηκε (για την αποφυγή συνωστισμού;!), το κλιμάκιο ενημέρωσε τους κατοίκους για τον αυξημένο κίνδυνο διασποράς ζητώντας αυστηρή τήρηση των μέτρων και περιορισμό της ανεξέλεγκτης κίνησης, τη στιγμή που οι περισσότεροι εκ των παρευρισκόμενων διαγκωνίζονταν για την εξασφάλιση του καλύτερου πλάνου, με το κλίμα δυσπιστίας και αμφισβήτησης να καταγράφεται στη συνοικία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο στόχαστρο κατοίκων της συνοικίας βρέθηκαν τόσο ο λοιμωξιολόγος Σ. Τσιόδρας όσο κυρίως ο υφυπουργός Ν. Χαρδαλιάς, με αρκετούς να αντιδρούν θεωρώντας υπερβολικό το μέτρο της καραντίνας, ενώ πυρά δέχθηκαν και δημοσιογράφοι με τους συγκεντρωμένους να επιτίθενται φραστικά εναντίον τους θεωρώντας τους υπεύθυνους για τα μέτρα περιορισμού που επιβλήθηκαν στην περιοχή.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ