ΕΝΤΑΣΗ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΑΠΟ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ

Ένταση μεταξύ εργαζομένων και Ρομά που επιχείρησαν να προσεγγίσουν κεντρικό σούπερ μάρκετ της Νέας Σμύρνης καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής στη συνοικία, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να πέσουν οι τόνοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com το περιστατικό συνέβη σε γνωστή αλυσίδα της οδού Σωκράτους όπου έκανε την εμφάνισή της ομάδα Ρομά, με τον προϊστάμενο θορυβημένο από την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή αλλά και τον κίνδυνο συνωστισμού να τους απαγορεύει την είσοδο καλώντας μάλιστα την αστυνομία.

Πλήρωμα περιπολικού που έσπευσε άμεσα προχώρησε σε διευθέτηση της κατάστασης απομακρύνοντας την ομάδα, ενώ λίγο αργότερα και σε μια χυδαία εκμετάλλευση της αναστάτωσης που επικρατεί στην περιοχή ρατσιστές επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν την καραντίνα στρέφοντας τον κόσμο εναντίον των Ρομά.

Στο σούπερ μάρκετ κατέφτασε γνωστός για τα φιλικά του αισθήματα προς το μόρφωμα, που επιχείρησε να προπαγανδίσει τη ρητορική μίσους που πρεσβεύει, προτρέποντας εργαζόμενους και καταναλωτές που κινούνταν στον χώρο «να σπάσουν κεφάλια»!

Το περιστατικό θα πρέπει να κινητοποιήσει τα αντανακλαστικά της κοινωνίας, αφού εν μέσω πανδημίας οι ρητορικές μίσους και ο ρατσισμός δεν οδηγούν πουθενά, ανοίγοντας μάλλον τον «ασκό του Αιόλου» και δημιουργώντας εστίες έντασης σε μια γεμάτη άγχος και αγωνία περιοχή.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ