ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σε τηλεδιάσκεψη βρέθηκε την Πέμπτη 9 Απριλίου ο ΥΠΑΑΤ κ. Βορίδης, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Μελάς με κάποιους πάντα ευπρόσδεκτους και καλοδεχούμενους αλλά με επιλεκτική πρόσκληση αυτοαποκαλούμενους αγροτοσυνδικαλιστές.

Προς μεγάλη μας έκπληξη παρακολουθήσαμε τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ να αναφέρεται σε ζητήματα διαφάνειας και δικαιοσύνης στις αποζημιώσεις και να τονίζει ως μελανό σημείο τις αποζημιώσεις των ροδακινοπαραγωγών τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούνε κάποιες καλλιέργειες και κάποιες περιοχές να μονοπωλούν τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ .

Από το 2014 έως το 2018 δόθηκαν αποζημιώσεις για τα ροδάκινα 65 εκατομμύρια ευρώ και μόνο για το 2019 μας έχουν αιτηθεί για τα ροδάκινα αποζημιώσεις ύψους 90 εκατομμυρίων».

Δηλώσεις που προσβάλλουν τους ροδακινοπαραγωγούς καθώς για άλλη μια χρονιά βλέπουν την παραγωγή τους να χάνεται εξαιτίας του παγετού στις 17/3/2020.

Ενώ είναι απορίας άξιο σε τι αποσκοπούν αυτές οι δηλώσεις την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Τραγελαφικό σημείο μάλιστα το γεγονός πως η τοποθέτηση του προέδρου του ΕΛΓΑ βρήκε σύμφωνους αρκετούς από τους συνομιλητές ¨συναδέλφους¨ μας αγρότες, ενώ οι εκπρόσωποι των ροδακινοπαραγωγών περιοχών που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, δεν βρήκαν ακόμη το σθένος να καταγγείλουν το γεγονός . Να ενημερώσουμε τον κ. Λυκουρέντζο ότι :

• το κόστος των ασφάλιστρων για τα ροδάκινα ανέρχεται στα 50 και 60 ευρώ ανά στρέμμα ανάλογα την κατηγορία τα λεφτά δεν μας τα χαρίζει είναι λεφτά των αγροτών

• Εδώ και 3 συνεχόμενα χρόνια ΔΕΝ αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ για τις ακραίες καλοκαιρινές βροχοπτώσεις

• Το ροδάκινο τα τελευταία χρόνια έχει χάσει το 60% της αρχικής τιμής πώλησης ,εξαιτίας των πολιτικών των ελληνικών κυβερνήσεων ώστε να παίξουν γεωπολιτικά παιχνίδια οι Αμερικανοί και οι ΕΕ , με τη διακοπή της εξαγωγής ροδάκινων (εμπάργκο Ρωσία).

Με αποτέλεσμα να την πληρώνουν χιλιάδες αγρότες. Είναι τουλάχιστον προκλητικό οι ¨εντολοδόχοι¨ των συμφερόντων της ΕΕ να κουνάνε επιδεικτικά το δάχτυλο στους ροδακινοπαραγωγούς.

Να επισημάνουμε επίσης πως οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη ουδέ μια σχέση έχουν με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, τις ομοσπονδίες και τους αγροτικούς συλλόγους που παλεύουν καθημερινά για το δίκιο των αγροτών.

Το γιατί εύκολα μπορεί να το αντιληφθεί κανείς αναλογιζόμενος το εν λόγω κείμενο .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ