ΜΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ Η «ΑΡΩΓΗ»

Δεν έχει τέλος το γαϊτανάκι των μετακινήσεων γιατρών και νοσηλευτών στο πολύπαθο ΕΣΥ, που σηκώνοντας στις πλάτες του την πανδημία καλείται, πάντα σε αναμονή των πολυδιαφημισμένων προσλήψεων που γίνονται με το σταγονόμετρο, να διαχειριστεί και τις όποιες έκτακτες καταστάσεις προκύπτουν λόγω κορωνοϊού.

Τρανό παράδειγμα η καραντίνα στην Νέα Σμύρνη, που προκάλεσε αλυσιδωτές εξελίξεις, με αποκορύφωμα τη δημιουργία «κλειστής» δομής για τους Ρομά που ανιχνεύτηκαν θετικοί στον ιό, αφού και η στελέχωση της «Αρωγής» με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στηρίχθηκε στη γνωστή «συνταγή» των μετακινήσεων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του paidis.com με γνώμονα το επείγον του πράγματος η λειτουργία της δομής-καραντίνας ξεκίνησε με τις μετακινήσεις συμβασιούχων γιατρών και νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, αποδυναμώνοντας κι άλλο το ήδη υποστελεχωμένο και κατάκοπο προσωπικό του.

Προφανώς και το «πασάλειμμα» συνεχίζεται, με παντιέρα αυτή τη φορά τον συναγερμό που σήμανε στη Λάρισα, ωστόσο κρατώντας και τη δήλωση Χαρδαλιά μετά τη σύσκεψη της Παρασκευής στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αναμένουμε «την ενίσχυση των δομών Υγείας στην Π.Ε Λάρισας», που ο ίδιος ανακοίνωσε.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την έναρξη των υγειονομικών τεστ στη δομή φιλοξενίας του Κουτσόχερου, που τέθηκε μεν σε καραντίνα δίχως μέχρι ώρας να έχουν ξεκινήσει δειγματοληψίες (κάτι που δεν προβλέπεται ούτε για αύριο), με τα νοσοκομεία να αντιμετωπίζουν όλα ανεξαιρέτως τα περιστατικά ως πιθανά κρούσματα!

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ