ΤΟ ΕΚΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο παρακολουθεί με ανησυχία τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στην πόλη μας. Οι εξελίξεις στην συνοικία της Νέας Σμύρνης με το μεγάλο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού, φέρνουν στην επιφάνεια για άλλη μια φορά  την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των νοσοκομείων και των δημόσιων δομών υγείας της χώρας συνολικά .

Αναδεικνύεται ότι τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα για αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού  από μόνα τους δεν αρκούν για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση πολύ περισσότερο όταν ακόμη  και οι ειδικοί λένε ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας και κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει την εξέλιξή της .

Δεν αρκεί λοιπόν μόνο η ατομική ευθύνη του καθενός μας στην τήρηση αυτών των μέτρων που είναι απαραίτητα αλλά αποτελεί  την πρώτη προϋπόθεση η ανάληψη της  κρατικής ευθύνης από την κυβέρνηση για να ικανοποιήσει εδώ και τώρα τα αιτήματα που έθεσαν οι υγειονομικοί με τις συμβολικές τους κινητοποιήσεις την Τρίτη 7 Απρίλη για την έμπρακτη στήριξη των νοσοκομείων, των γιατρών , των νοσηλευτών με την κάλυψη όλων των κενών σε προσωπικό και των ελλείψεων σε αναγκαίο εξοπλισμό και υλικά.

Είναι επίσης άμεση ανάγκη να στηριχτούν πολύπλευρα οι κάτοικοι της συγκεκριμένης συνοικίας , η οποία μαστίζεται από χρόνια προβλήματα συνθηκών διαβίωσης, την συνολικής  υποβάθμισης  καθώς και από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα ΡΟΜΑ που ζει σε μια περιοχή που δεν πληρεί τους στοιχειώδης όρους υγιεινής, με σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές για ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση κι αποχέτευση. Μια κατάσταση για την οποία υπάρχει διαχρονική ευθύνη των εκάστοτε τοπικών αρχών και κυβερνήσεων. Κι εδώ δεν χωρούν ούτε εθιμοτυπικές αναφορές ούτε ανοχή απέναντι σε ρατσιστικές φωνές που επιδιώκουν να αξιοποιούν τέτοια ζητήματα.

Ως Εργατικό Κέντρο διεκδικούμε από την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές άμεσα τα εξής :

 

  1. Να εξασφαλιστεί πλήρως η ικανοποίηση όλων των αναγκών σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Με σταθερή παρακολούθηση της υγείας όλου του πληθυσμού. Διατάσσοντας άμεσα το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό με ειδικό συνεργεία. Με μέριμνα για εξετάσεις των κατοίκων για τον άμεσο εντοπισμό και την έγκαιρη αντιμετώπιση τους με βάση τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων. Με 24ωρη λειτουργία των υποδομών πρωτοβάθμιας υγείας που βρίσκονται στην περιοχή ή είναι κοντά.
  2. Να εξασφαλιστεί η ικανοποίηση όλων των αναγκών σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης καθώς και η δωρεάν διάθεση όλων των απαραιτήτων μέσω και υλικών για την προστασία (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά κα) στον πληθυσμό της συνοικίας .
  3. Να εξασφαλιστούν βασικά αγαθά όπως φως , ύδρευση – αποχέτευση για όσες οικογένειες ΡΟΜΑ δεν διαθέτουν με την μετακίνηση τους σε ποιο ασφαλείς χώρους (ξενοδοχεία ή άλλες υποδομές).
  4. Να εξασφαλιστεί για όλους τους εργαζόμενους που δεν μπορούνε να πάνε στην δουλειά τους, ειδική άδεια χωρίς καμία απώλεια μισθού ή μεροκάματου για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν τα μέτρα. Κάλυψη του χαμένου εισοδήματος για όλες τις λαϊκές οικογένειες.
  5. Να εξασφαλιστούνε αυξημένα μέτρα προστασίας με την άμεση παροχή κάθε απαραίτητου υλικού και μέριμνας ,για τους γιατρούς, νοσηλευτές κι όλο το προσωπικό που θα εργαστεί στις υποδομές του κέντρου αποκατάστασης ΑΡΩΓΗ όπου μεταφέρονται οι ασθενείς με κορωνοϊό.
  6. Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού. Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.
  7. Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε ιατρικό , παραϊατρικό, νοσηλευτικό , με μόνιμους διορισμούς και στα 2 νοσοκομεία της πόλης μας.
  8. Επίταξη ξενοδοχείων της  πόλης μας για τη διαμονή εργαζομένων  των δημόσιων νοσοκομείων στη διάρκεια της επιδημίας προκειμένου να προφυλάσσονται οι οικογένειές τους και οι ίδιοι.
  9. Άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας, που η περιοχή μας διαθέτει μεγάλο αριθμό, μαζί με το προσωπικό τους, να τεθούν σε πλήρη κρατικό έλεγχο καθώς και ένταξη υποχρεωτικά των αυτοαπασχολούμενων γιατρών στο σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ