ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Αυξημένη επιτήρηση ζητά από την αστυνομία ο δήμαρχος Φαρσάλων μετά τα κρούσματα σε Ρομά της Λάρισας

Περιορισμένη δειγματοληψία σε 5 άτομα που διαβιούν στον οικισμό των Ρομά στα Φάρσαλα προχώρησε το Σάββατο ο ΕΟΔΥ, θέλοντας αρχικά να διαπιστώσει αν υπήρξε διασπορά του ιού σε άτομα που θεωρούνται επαφές του πρώτου κρούσματος που εμφανίστηκε στον οικισμό της Νέας Σμύρνης. Τα αποτελέσματα αυτής της δειγματοληψίας αναμένεται να γίνουν γνωστά σήμερα.

Νέα επιστολή, δεύτερη μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός, απέστειλε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Αστέριο Μαντζιώκα, με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού που εμφανίστηκαν στον οικισμό των Ρομά στη Λάρισα, με την οποία ζητείται προσωρινή ενίσχυση της επιτήρησης στους οικισμούς των Ρομά σε Φάρσαλα και Σοφάδες, με στόχο τη μεγιστοποίηση της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Αναλυτικά στην επιστολή του, ο κ. Εσκίογλου τονίζει τα εξής: «Με αφορμή τον ανησυχητικό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων CoV -19 στον οικισμό Ρομά της Ν. Σμύρνης Λάρισας -σε συνέχεια της από 20-3-2020 επισυναπτόμενης επιστολής μας- αιτούμαστε τη μεγιστοποίηση της παρουσίας των Υπηρεσιών σας στους αντίστοιχους οικισμούς Ρομά Φαρσάλων και Σοφάδων, προς το σκοπό της μεγαλύτερης δυνατής προστασίας της Δημόσιας Υγείας και της Ζωής των κατοίκων της περιοχής μας.

Ευχαριστούμε θερμά για την μέχρι τώρα συνεργασία σας και δηλώνουμε ότι από πλευράς μας θα συνδράμουμε με κάθε δυνατό μέσο την προσπάθεια αυτή.»

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com