ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ψύχραιμη, συνειδητοποιημένη και κυρίως ανθρώπινη η στάση της τοπικής εκκλησίας, που μετά τις «κορώνες» των πρώτων ημερών για το κλείσιμο των ναών δείχνει να κατανοεί απόλυτα τον ρόλο της, βάζοντας πλάτη με συνεχείς ανακοινώσεις στη μάχη κατά της πανδημίας και νουθετώντας τους πιο… θερμόαιμους που επιμένουν σε λεονταρισμούς.

Δεν ήταν εύκολο, «με πόνο ψυχής καθώς άλλος ήταν ο μύχιος πόθος όλων», παραδέχεται ανθρώπινα ο Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος σε σχετική ανακοίνωση, ξεκαθαρίζοντας πως λόγω της πανδημίας στις εκκλησίες της μητρόπολης θα γίνουν λειτουργίες μόνο τη Μ. Πέμπτη και το βράδυ της Ανάστασης και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών, ενώ από σήμερα μέχρι και στις 20 Απριλίου θα γίνεται μία λειτουργία, μόνο στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, η  οποία θα αναμεταδίδεται ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά.

Αν μη τι άλλο δίχως σκιές η τοποθέτηση, ξεκάθαρη μα και ανθρώπινη, αφού αγγίζει και το φλέγον θέμα των ημερών, την καραντίνα στη Νέα Σμύρνη.

«Αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του καθενός στην ευπρεπή διαμαρτυρία, εκφράζει την πικρία της για την ευκαιριακή διατύπωση κακεντρεχών σχολίων σέ βάρος του πληθυσμού των Ρομά του Νομού μας, τα καταδικάζει και υπενθυμίζει ότι η αξιοπρέπεια της πόλης και του λαού της δεν επιτρέπει τέτοιου είδους έκτροπές», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Τα σχόλια περιττεύουν, τέλος λοιπόν, όπως και οι δικαιολογίες των απείθαρχων, μα και εκείνων που βρήκαν ευκαιρία για «πάρτι» ρατσισμού εν μέσω πανδημίας.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ