ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ ΒΗΞ VOL 136

Όχι ένα θέμα με τις εξετάσεις το έχουμε ως λαός ακροατή μου έγκλειστε, όπως το ίδιο εύκολο μας είναι το να βγούμε και… «εκτός θέματος» εν μέσω πανδημίας.

Με το βάρος των λεγομένων να κυρτώνει τα ερτζιανά και τους ώμους της εκπομπής παίρνω αμπάριζα και “διαβάζω” τα μελλούμενα, καθώς εντρυφώντας πια σε δηλώσεις και αναφορές των «έγκυρων» καταλήγω αβίαστα στο συμπέρασμα πως ή που θα κριθεί το μέλλον των παιδιών μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων κατακαλόκαιρο ή που θα κριθεί το μέλλον της κυβέρνησης μέσω κάλπης!

Δίχως το ένα να αποκλείει το άλλο, στέκομαι καταρχάς στην κ. Κεραμέως μας, που λες από άλλο πλανήτη και με τα σχολειά μας κλειστά από τις 11 του Μάρτη πήρε και μας ενημέρωσε-προφανώς χαλαρά και σε ρυθμούς κανονικότητας-πως η εκτίμηση είναι ότι θα έχουμε Πανελλαδικές κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες, εκεί κατά τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Και γιατί όχι τον Αύγουστο, πήρα και αναρωτήθηκα. Με το άγχος των όσων προηγήθηκαν και από κοντά τα 40άρια να χτυπάνε κόκκινο τι καλύτερο ξαλεγράρισμα από το να δίνεις εξετάσεις κυνηγώντας και τις παχιές τις μύγες που θα εισβάλλουν από τα ανοιχτά παράθυρα λόγω έλλειψης κλιματιστικών;

Όχι για κάντε το εικόνα, τηρουμένων των αναλογιών (και των αποστάσεων βεβαίως) δεν θα αναλογούν καμιά δεκαριά στον κάθε εξεταζόμενο; ΚΑΙ φυσικό αγχολυτικό ΚΑΙ εξόντωση των ενοχλητικών εντόμων. Μιλάμε για πρωτοπορία και ρίξτε μια ματιά στην πρόταση μη σας προλάβει άλλος.

Κατά τα άλλα καλά. Μάθαν πως… αθλούμαστε και ήρθαν και απ’την Πέργαμο. Πήρε και μπούκωσε διαφημίσεις αθλητικών παπουτσιών το διαδίκτυο, που όσο να πεις τις λιώσαμε τις σόλες στη διαδρομή κρεβάτι-καναπές-ψυγείο, άσε που μη σου τύχει κάνας στομαχόπονος. Που θα σε ρωτάνε τι έφαγες και σε πείραξε και δεν θα ξέρεις από πού ν’αρχίσεις.

Μια χώρα που κινείται στους ρυθμούς του Τσόδρα, του Χαρδαλιά και του Πέτσα κρυφοκοιτάει από τις χαραμάδες των μέτρων για να γευτεί την άλλη πέτσα, την πασχαλιάτικη, την ώρα που η προσωπική ευθύνη γίνηκε παντιέρα και από κυβερνητική… τηγανίτα τίποτα!

Στους δρόμους την Τρίτη οι κατά τα άλλα ήρωες με τα μπλε και τα λευκά, με τα επιτελεία του Μαξίμου να μετράνε την ίδια ώρα εντυπώσεις και… κουκιά ως αποτέλεσμα της διαχείρισης της πανδημίας, ενώ άστεγοι και φτωχοδιάβολοι τοξικοεξαρτημένοι κυνηγιούνται ανηλεώς με την επιβολή προστίμων, διότι σου λέει δεν «μένουνε σπίτι»!

Σε υπόλοιπα νέα, το Πάσχα διαβάζουμε θα πάει εκεί κατά τον Μάη, η Πρωτομαγιά με τη σειρά της θα μετατεθεί κατά τον Δεκαπενταύγουστο και με τούτα και με εκείνα, να μου το θυμηθείτε, θα’ρθει και θα γιορτάζει κάνα τρίμηνο ο έλληνας ετεροχρονισμένα και τα επόμενα Χριστούγεννα τα βλέπω να συμπίπτουν με καμιά παρέλαση που πήγε παραπίσω, μα δεν θα πάει χαμένη ένεκα το φρόνημα.

Δεν μεταδίδω άλλο και πάω για ανάθεση. Τα υπόλοιπα από τον μοναδικό και αξέχαστο Τζίμη Πανούση που σχολιάζει μουσικά μέσα από τα πλατό της εκπομπής. Από τη δισκογραφική δουλειά «ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ» ακούμε το… προφητικό “CAPRI C’EST FINI” και «Μένουμε σπίτι» αλλά «Δεν Μένουμε άπραγοι και άφωνοι» ναι;

Υ.Γ 1 Επειδή με ρωτάτε, πληροφορίες που θέλουν κομμωτήρια να εφοδιάζονται με χορτοκοπτικά για την μετά κορονοιού εποχή ελέγχονται ως υπερβολικές.

Υ.Γ 2 Παρεμπιπτόντως, εμείς τραγούδια επιλέγουμε. ΟΧΙ δεν γνωρίζουμε αν η Μαρινέλα στο «Άνοιξε πέτρα» κουρεύτηκε μόνης της!

Χικ FM

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ