ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΟΥΚΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Δικογραφίες σχηματίστηκαν σε Αθήνα και Κέρκυρα για τις δύο περιπτώσεις μετάληψης παρά την απαγόρευση. Σε δύο ναούς ιερείς αποφάσισαν να σπάσουν τα περιοριστικά μέτρα και να κοινωνήσουν πιστούς, γεγονός που έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης έχει σχηματίσει δικογραφία μέσω της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στο Κουκάκι, όπως έχει σχηματίσει και ο Εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης.

Την ίδια στιγμή, όπως επισημαίνουν εισαγγελικοί κύκλοι στο ΑΠΕ, δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το απόγευμα υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας είχε επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για τα δυο αυτά περιστατικά και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς.

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ζητήσει να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα περιστατικά.

Προβληματισμό, τέλος, προκαλεί για ακόμη μία φορά η στάση της Αρχιεπισκοπής η οποία, μέσω ανακοίνωσης, έδωσε υποσχέσεις ότι θα… ερευνήσει τα περιστατικά.

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ