ΠΡΟΣΤΙΜΟ 5.000 € ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΣΕ ΦΤΩΧΟ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Ανακοίνωση – καταγγελία της Κ.Ο. Λάρισας του ΚΚΕ(μ-λ)

Με την απαγόρευση των λαϊκών αγορών που επιβλήθηκε σε όλη την Θεσσαλία λόγω της έκτασης των κρουσμάτων στην Λάρισα τόσο οι παραγωγοί-πωλητές όσο και οι υπόλοιποι βιοπαλαιστές βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Από την μία δεν έχουν εισόδημα και από την άλλη δεν μπορούν να συντηρήσουν το εμπόρευμά τους το οποίο θα αναγκαστούν να το πετάξουν.

Για τους χιλιάδες αυτούς βιοπαλαιστές η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πήρε κανένα μέτρο. Ούτε εισοδηματικής ενίσχυσης, ούτε αποζημίωσης για τα νωπά εμπορεύματά τους τα οποία θα καταστραφούν.

Ένας τέτοιος βιοπαλαιστής συνελήφθη σήμερα στην Λάρισα από την αστυνομία να πουλά τα λίγα εμπορεύματά του και του επιβλήθηκε εξοντωτικό πρόστιμο 5000 ευρώ και κατάσχεση των εμπορευμάτων του. Κάποιοι μπορεί να βλέπουν σε αυτές τις ποινές την υλοποίηση των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού, να τις αντιμετωπίζουν σαν μία δίκαιη τιμωρία ενός «ανεύθυνου» και «αντικοινωνικού» μικροπωλητή προς παραδειγματισμό και των υπολοίπων που θα αποπειραθούν να κάνουν το ίδιο.

Εμείς όμως όπως επίσης και κάθε άνθρωπος του μόχθου σε αυτές τις ποινές βλέπουμε από την μία την απελπισία ενός βιοπαλαιστή για να ζήσει την οικογένειά του και από την άλλη την υποκρισία και την καταστολή κυβέρνησης και αστυνομίας που ενώ αφήνουν να διαμορφώνονται ανεξέλεγκτα οι τιμές στα μέσα προστασίας (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά) ενώ δεν παίρνουν μέτρα ενίσχυσης των συστημάτων περίθαλψης απέναντι στην πανδημία, ενώ αφήνουν χωρίς καμία ενίσχυση ολόκληρους κλάδους φτωχών βιοπαλαιστών όπως του μικροπωλητές λαϊκών αγορών, εξαντλούν την αυστηρότητά τους με εξοντωτικές ποινές και κατασχέσεις.

Να αποσυρθεί το πρόστιμο και να επιστραφούν τα εμπορεύματα στον μικροπωλητή. Να παρθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης για όλους τους πωλητές των λαϊκών αγορών και αποζημίωσης για τα προϊόντα τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ