ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κο Κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Δημήτρης Μπαμπαλής, Παθολόγος – Εντατικολόγος, Διευθυντής ΤΕΠ ΓΝ Λάρισας που ζητά παρέμβαση Εισαγγελέα για τις δηλώσεις του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

Σε συνέχεια των όσων λεπτομερώς αναφέρω στην από 11/4 δημόσια δήλωσή μου και σε απάντηση στον κο Κ. Γιαννακόπουλο, γιατί σέβομαι πολύ το θεσμό του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου, αλλά κυριότερα επειδή θεωρώ ότι σε θέματα δημόσιας υγείας δεν έχουν θέση και δεν επιτρέπεται η εξυπηρέτηση προσωπικών, μικροκομματικών και οικονομικών συμφερόντων, έχω να προσθέσω τα παρακάτω.

Με κατηγορείτε ότι απαντάω άλλα αντί άλλων στις δηλώσεις σας. Άλλα αντί άλλων απαντάτε εσείς κε Γιαννακόπουλε που αντί για την ουσία των λεγομένων μου με καταγγέλλετε, φωτογραφίζοντάς με, για το γεγονός ότι διαμένω στη Ν.Σμύρνη. Είναι κατά την αντίληψή σας λιγότερων δικαιωμάτων άποψης όσοι διαμένουν σ’αυτή τη συνοικία. Ο Ιατρικός Σύλλογος εκπροσωπεί μόνο όσους ιατρούς διαμένουν σε πολυτελείς επαύλεις στη Ν.Πολιτεία και τη Νίκαια; Μικροπολιτικά συμφέροντα επίσης έχουν όσοι ανήκουν σε κάποιον κομματικό χώρο. Έχετε πληροφόρηση ότι ανήκω σε κάποιον κομματικό χώρο; Εσείς ανήκετε σε κάποιον κομματικό χώρο; Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι εγώ δεν ανήκω σε κανένα κομματικό χώρο.

Συνεχίζετε τα ψέματα για να στοιχειοθετήσετε μια απάτη. Ισχυρίζεστε ότι σας κατήγγειλαν ιδιώτες ιατροί που «συμμετείχαν στη δειγματοληψία» ότι ελήφθησαν δείγματα καθ’υπόδειξη ΡΟΜΑ ατόμου που ήταν εντεταλμένος… Η αλήθεια είναι ότι o ΡΟΜΑ διαμεσολαβητής εξηγούσε στη διάλεκτό τους στους κατοίκους της συνοικίας την αναγκαιότητα λήψης δείγματος και αυτός και μόνο ήταν ο ρόλος του. Αυτό εξασφάλισε και την καθολική λήψη δειγμάτων χωρίς αρνήσεις. Συμμετείχε έστω ένας ιδιώτης ιατρός στη δειγματοληψία;

Μπορείτε να κατονομάσετε τους ιδιώτες ιατρούς που συμμετείχαν στη δειγματοληψία δημόσια ή στον εισαγγελέα; Έχετε στοιχεία ότι υπάρχει ένα σπίτι από την περιοχή δειγματοληψίας όπου δεν ελήφθη δείγμα από έστω και έναν κάτοικο του σπιτιού; Η αλήθεια είναι ότι όλες οι δειγματοληψίες που αναφέρεστε έγιναν από γιατρούς του Νοσοκομείου μας και τα δείγματα μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια χωρίς κανένας ιδιώτης γιατρός να έχει συμμετοχή στη δειγματοληψία.

Η αλήθεια επίσης είναι ότι οι δειγματοληψίες ήταν καθολικές και σαρωτικές όχι μόνο από την περιοχή της Ν. Σμύρνης αλλά και από την περιοχή του ΑΤΑ όπως ηθελημένα αποκρύπτετε. Αποκρύπτετε επίσης ότι το πρώτο κρούσμα και όλες οι επαφές του προέρχονται από την περιοχή του ΑΤΑ. Ποιοι σας κατήγγειλαν την παραβίαση του πρωτοκόλλου και σε ποια φάση της διαδικασίας συμμετείχαν;

Η εν λόγω δειγματοληψία ήταν αλήθεια δειγματοληψία ιχνηλάτησης ή επιδημιολογική; Η αλήθεια είναι ὀτι ήταν επιδημιολογική δειγματοληψία γιατί ελήφθησαν δείγματα από τον γενικό πληθυσμό της περιοχής μαζικά και όχι βάσει ιστορικού επαφής με γνωστό κρούσμα.  Αν είναι έτσι όπως λέτε γιατί επικεφαλής ήταν επιδημιολόγος και όχι λοιμωξιολόγος; Τα 31 κρούσματα που αναφέρετε από την άλλη ήταν αποτέλεσμα της επιδημιολογικής μελέτης ή της ιχνηλάτησης κρουσμάτων; Η αλήθεια είναι ότι τα κρούσματα που αναφέρετε είναι στενές επαφές γνωστών κρουσμάτων και ήταν απολύτως αναμενόμενο να είναι θετικά. Προέκυψαν από τη διαδικασία ιχνηλάτησης των κρουσμάτων και όχι από τη μελέτη διασποράς στον πληθυσμό της Ν.Σμύρνης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη θεωρώ πως υπάρχει πεδίο για ενέργειες από τις εισαγγελικές αρχές γιατί σφετεριζόμενος έναν θεσμικό ρόλο διασπείρετε ψευδείς ειδήσεις και σπέρνετε τον πανικό σε μια δοκιμαζόμενη και σε ακραίες συνθήκες κοινωνία.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ