Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

Συναδέλφισσες  και  συνάδελφοι,
Η παράταξη της ΔΑΚΕ αφουγκράζεται τις αγωνίες μαθητών και  εκπαιδευτικών και όπως πάντα στέκεται έμπρακτα και δυναμικά στο πλευρό τους. Κάτω από τις ειδικές συνθήκες που βιώνει η  πατρίδα μας  και η ανθρωπότητα, ο μάχιμος εκπαιδευτικός κάνει μια τεράστια προσπάθεια για να στηρίξει παιδαγωγικά και ψυχολογικά τους αγαπημένους του μαθητές.

Η αθρόα συμμετοχή του στην εξ αποστάσεως διδασκαλία και η άοκνη εργασία του, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, είναι η καλύτερη απόδειξη της ευσυνειδησίας και της αλληλεγγύης  του, παρά τα προβλήματα που αρκετοί συναντούν για την στήριξή του εγχειρήματος και τα οποία η ΔΑΚΕ έχει ήδη επισημάνει (ανεπαρκής επιμόρφωση ,ελλιπής υλικοτεχνική δυνατότητα).

Ο εκπαιδευτικός κλάδος με περίσσιο φιλότιμο δηλώνει για μία ακόμα φορά παρών σε άλλη μια δύσκολη για την χώρα χρονική περίοδο.

Η Πολιτεία από την πλευρά της οφείλει να συνδράμει άμεσα και με όλους τους τρόπους ώστε όλοι (μαθητές και εκπαιδευτικοί) να έχουν ισότιμη συμμετοχή  στην αναπόφευκτη, λόγω ειδικών συνθηκών, διαδικασία που έχει προκύψει.

Όσον αφορά δε σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών πως θα κατατεθεί αρχικά για διαβούλευση και στην συνέχεια για ψήφιση εκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο εντός του Απριλίου με τα σχολεία κλειστά και περιορισμένες τις ατομικές ελευθερίες όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, καλούμε την κυβέρνηση να μην τα επιβεβαιώσει.

Μια στείρα, επιφανειακή και για επικοινωνιακούς λόγους διαβούλευση θα την ταυτίσει με μικροπολιτικές τακτικές παρελθόντων ετών, όπου κυβερνήσεις (όλων των χρωματικών αποχρώσεων) έφερναν στην συνέχεια προς ψήφιση στην Βουλή εκπαιδευτικά νομοσχέδια καλοκαίρι ή σε περιόδους διακοπών των σχολείων, αποφεύγοντας προκλητικά τον διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα και κυρίως τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για να μην ευδοκιμήσουν τέτοιου είδους πραξικοπηματικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές φίμωσης .

Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες, αυτές τις  Άγιες Μέρες βιώνουμε τα Πάθη και την Ανάσταση  του Χριστού, συμμετέχοντας νοερά σε Αυτά με συμπόρευση, συσταύρωση και συνανάσταση. Ας  προσπαθήσουμε  να κάνουμε την αντικειμενική σωτηρία που χάραξε ο Χριστός  μας και υποκειμενική προσωπική σωτηρία.

Η ΔΑΚΕ καθηγητών ν.Λάρισας σας  εύχεται ολόψυχα Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση .

Τ.Ε.  Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών ν. Λάρισας

Λάρισα 14/4/2020

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ