Ν. ΓΑΤΣΑΣ: Ο ΔΗΜΟΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ανακοίνωση για τη σίτιση και τη φροντίδα των αδέσποτων σκύλων στην πόλη της Ελασσόνας εξέδωσε ο Δήμος Ελασσόνας:

«Με αφορμή το δημοσίευμα της ιστοσελίδας elassona-city.gr για συνθήκες εξαθλίωσης των αδέσποτων στην Ελασσόνα, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι ο Δήμος Ελασσόνας φροντίζει και σιτίζει τα αδέσποτα ζώα της πόλης, τόσο στο καταφύγιο τραυματισμένων ζώων που βρίσκεται στην περιοχή του Κοιμητηρίου, όσο και τα αδέσποτα σκυλιά στον κεντρικό, βόρειο και νότιο τομέα της πόλης.

Ήδη από τις πρώτες ημέρες των περιοριστικών μέτρων, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Δήμος έλαβε μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα της πόλης και διέθεσε την απαραίτητη ξηρά τροφή για την καθημερινή σίτισή τους. Σημειώνεται εδώ ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αδέσποτων σκυλιών της πόλης είναι στειρωμένα, εμβολιασμένα και δηλωμένα στο σύστημα παρακολούθησης.

Επίσης, πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου κ. Ν. Γάτσα, του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Γ. Κατσιούρα και του κτηνιάτρου – εξωτερικού συνεργάτη του Δήμου κ. Ι. Παπαλεξίου για την υγειονομική κατάσταση των αδέσποτων και τη δυνατότητα να διαμορφωθεί ένας προσωρινός χώρος φιλοξενίας των αδέσποτων στα παλαιά Σφαγεία για την καλύτερη φροντίδα και σίτισή τους, ενώ θα πραγματοποιηθούν και νέοι εμβολιασμοί για την προάσπιση της υγείας και της ευεξίας των ζώων.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας συνάντησε επίσης τη συντονίστρια του προγράμματος φιλοξενίας τραυματισμένων ζώων κ. Ρ. Γιαβούρογλου, η οποία ανέλαβε προσωρινά την επιπλέον φροντίδα και σίτιση των αδέσποτων της πόλης, καθώς δεν υπάρχει οργανωμένη ομάδα εθελοντών για τα αδέσποτα. Ο κ. Γάτσας ευχαρίστησε θερμά την κ. Γιαβούρογλου για την εθελοντική δουλειά και της ζήτησε να αναλάβει το συντονισμό του προγράμματος προστασίας των αδέσποτων του Δήμου, το οποίο θα καταρτιστεί στο αμέσως επόμενο διάστημα και θα παρακολουθείται από ειδικούς επιστήμονες και εκπαιδευμένους εθελοντές.

Ο κ. Γάτσας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το θέμα: «Επικοινώνησα σήμερα το πρωί με την πρόεδρο του συλλόγου «Ελασσονίτες Εθελοντές» κ. Κ. Τζουανάκη, η οποία μου ξεκαθάρισε ότι ο Σύλλογος δεν έχει καταθέσει αίτημα για χορήγηση ζωοτροφών, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα. Μου επεσήμανε όμως ότι μέλη του συλλόγου ανησυχούν για τη σίτιση των αδέσποτων. Τη διαβεβαίωσα ότι ο Δήμος μεριμνά γι΄αυτό. Μετά από την επικοινωνία αυτή, θέλω να παρακαλέσω θερμά τους συμπολίτες μας που επιδεικνύουν αξιέπαινο ενδιαφέρον για τα αδέσποτα, να επικοινωνούν με το Δήμο για τον καλύτερο συντονισμό και παρακολούθηση της σίτισης. Φροντίζουμε για την υγεία και την προστασία των αδέσποτων της πόλης μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ