ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ 20 ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ

Μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου, οι πρόεδροι των 20 σωματείων  του κλάδου της εστίασης μεταξύ των οποίων και ο σύνδεσμος ιδιοκτητών καφετεριούχων εστιατόρων Λάρισας (ΣΙΚΑΕΛ) κατέληξαν στα εξής σημεία:

Η άμεση μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και η μηδενική καταβολή ενοικίου για όσο διάστημα τα μαγαζιά παραμένουν κλειστά, περιλαμβάνονται στη δέσμη των επτά μέτρων για την επανεκκίνηση της αγοράς που προτείνουν στην κυβέρνηση είκοσι σωματεία καταστηματαρχών του εστιατορικού κλάδου.

  1. Μείωση του φορολογικού συντελεστή σε όλη την εστίαση στο 6% και 13%.
  2. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% και με ανώτατο πλαφόν κόστους ανά υπάλληλο του επισιτιστικού κλάδου τα 250 ευρώ.
  3. Μηδενικά μισθώματα για την περίοδο που τα καταστήματα εστίασης έμειναν κλειστά με κρατική εντολή και μείωση 40% στα ενοίκια μέχρι το τέλος του έτους.
  4. Κεφάλαιο επανεκκίνησης -ως έκτακτη κρατική ενίσχυση- για όλα τα καταστήματα εστίασης στο 3% του ετήσιου τζίρου του 2019 και με ανώτατο πλαφόν τα 8.000 ευρώ.
  5. Επέκταση χορήγησης 800 ευρώ για όλους τους ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων και τους εταίρους επιχειρήσεων κάθε νομικής μορφής, ανεξαρτήτως αριθμού προσωπικού.
  6. Την καταβολή της καθαρής αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεπικοινωνιών καθόλη τη διάρκεια που τα καταστήματα παραμένουν κλειστά.
  7. Υπαγωγή των υποχρεώσεων που θα δημιουργηθούν σε καθεστώς 48 δόσεων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com