ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση – καταγγελία του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου

Δεν φτάνει η απουσία οποιουδήποτε οικονομικού μέτρου από την κυβέρνηση για την στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων που πλήττονται βάναυσα λόγω της πανδημίας. Είχαμε πρόσφατα και την απαράδεκτη ενέργεια του ΟΠΕΚΕΠΕ εις βάρος συνάδελφου μας γεωργοκτηνοτρόφου από τον Τύρναβο.

Του οποίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ αβάσιμα και καταχρηστικά αφαίρεσε το 50% της συνδεδεμένης ενίσχυσης που λάμβανε με την (αιτιολογία) ότι ο ίδιος μείωσε το 13% των προβάτων του κοπαδιού του, μια ενέργεια από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η οποία δεν δικαιολογεί την μεγάλη αφαίρεση που δέχθηκε στην ενίσχυση του. Δεν αρκεί λοιπόν το οικονομικό πλήγμα με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που έχουν δεχθεί οι κτηνοτρόφοι όλα αυτά τα χρόνια με την δραματική μείωση των τιμών του γάλακτος και του κρέατος και ειδικά αυτό το Πάσχα, έχουμε τώρα και τέτοιες ενέργειες εις βάρος τους.

Εχει υποβληθεί ήδη ένσταση ενώ ο Αγροτικός μας Σύλλογος θα σταθεί στο πλευρό του συνάδελφου μας ως την τελική του δικαίωση. Δίνουμε το μήνυμα ακόμη μια φορά ότι κανείς δεν είναι απροστάτευτος, κανείς δεν είναι μόνος του και ειδικά σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ