ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΩΛ

Επερώτηση με θέμα τη μισθοδοσία των εργαζομένων στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας κατέθεσαν προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και το δήμαρχο Λαρισαίων οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Π. Κρίκης, Γ. Παναγιώτου και Γ. Παπαδούλης. Στην επερώτησή τους αναφέρουν τα εξής:

“Η κατηγορία των ελαστικά εργαζομένων στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας που απασχολείται με ανταποδοτικές συμβάσεις (π.χ. ωρομίσθιοι), των οποίων η αμοιβή τους προκύπτει αποκλειστικά από τα δίδακτρα που πληρώνουν οι γονείς, καθώς και από επιχορηγήσεις του δήμου που είναι και πάλι χρήματα των δημοτών, πλήττονται άμεσα αυτό το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο βιώνουμε τις έκτακτες συνθήκες που έχει επιβάλλει η πανδημία COVID-19, αφού ουσιαστικά έχουν μείνει χωρίς εισόδημα.

Μέχρι σήμερα  το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει δώσει σαφή κατεύθυνση στους Δήμους για το αν θα πληρωθούν κανονικά οι εργαζόμενοι με τις παραπάνω συμβάσεις που εργάζονται στα δημοτικά ωδεία, παρόλο που τα δημοτικά ωδεία, όπως το Δ.Ω.Λ. είναι Φορείς που έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους με Κυβερνητική απόφαση.

Οι μουσικοί που εργάζονται στο Δημοτικό Ωδείο ως ωρομίσθιοι, εργάζονται για λίγες ώρες την εβδομάδα με πολύ χαμηλές μηνιαίες αποδοχές, ενώ ταυτόχρονα πολλοί απ’ αυτούς, εργάζονται και σε Ιδιωτικά ωδεία ή σε συναυλίες ακόμα και σε νυχτερινά μαγαζιά, για να επιβιώσουν. Λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας όλες αυτές οι επαγγελματικές δραστηριότητες έχουν ανασταλεί.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η δημοτική αρχή Λαρισαίων ποιες ενέργειες θα κάνει προκειμένου:

  1. Να καταβληθούν κανονικά οι αμοιβές των ωρομίσθιων, για όσο καιρό παραμένουν κλειστό το Ωδείο και δεν γίνονται μαθήματα, διεκδικώντας φυσικά και από το υπουργείο εσωτερικών τους ανάλογους πόρους.
  2. Τι ενέργειες θα κάνει προς την κυβέρνηση για τις περιπτώσεις των εργαζόμενων που απασχολούνται σαν ωρομίσθιοι με λίγες ώρες, να τους δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουν αν θα ενταχθούν στο επίδομα και τα μέτρα του Υπουργείου Εργασίας (αν έχουν τις προϋποθέσεις από παράλληλη απασχόληση) ή θα καλυφθούν από τις αμοιβές τους στο Δημοτικό Ωδείο”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ