ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ COVID-19

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

Για μία ακόμη φορά επισημαίνουμε την πλήρη και αυστηρή τήρηση των προστατευτικών μέτρων των γιατρών, νοσηλευτών, Ε.Κ.Α.Β και λοιπού υγειονομικού προσωπικού έναντι του κορωναϊού covid-19, κατά την περίθαλψη (μεταφορά-νοσηλεία-φροντίδα) θετικών ατόμων.

Για το σκοπό αυτό, η πολιτεία θα πρέπει να εξοπλίσει με άριστο ποιοτικά εξοπλισμό και υλικά όλες τις αντίστοιχες Υγειονομικές Δομές, ώστε να προστατεύεται ο ίδιος ο υγειονομικός, αλλά και να μην γίνει μεταφορέας του ιού αφενός μεν στην οικογένεια του, αφετέρου δε προς άλλους ασθενείς ή συμπολίτες μας.

Πλήρεις οδηγίες για επαγγελματίες υγείας και χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας βρίσκονται στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ( www.eody.gov.gr ).

Επιπρόσθετα, στα πλαίσια της θωράκισης των μελών μας, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας προέβη στην παραγγελία ασπίδων προστασίας προσώπου( θα μας παραδοθούν την Τρίτη 21-04-2020), οι οποίες θα διατεθούν μαζί με τις χειρουργικές μάσκες που εξασφαλίσαμε από τον ΠΙΣ (το πρόγραμμα και ο τόπος παραλαβής τους θα ανακοινωθεί στα e-mail των μελών μας).

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, για μία ακόμη φορά συγχαίρει τους ιατρούς και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό, που, από οποιαδήποτε θέση κατέχουν, συνεχίζουν να δίνουν την μάχη κατά του κοινού μας εχθρού.

Αυτές τις άγιες μέρες του Πάσχα εξακολουθούμε και μένουμε σπίτι ώστε να κεφαλαιοποιήσουμε ό,τι έχουμε κερδίσει όλοι μαζί στο πλαίσιο της Εθνικής συλλογικής προσπάθειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ