ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤ. ΣΠΑΝΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Πλήρη ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κτηνοτροφία και τις συνέπειες που έχει προκαλέσει η πανδημία τού Κορωνοϊού στους Έλληνες κτηνοτρόφους, παρείχε ο κτηνοτρόφος συνδικαλιστής Στέλιος Σπανογιάνης στον Δημήτρη Σοφολόγη ειδικό άμισθο σύμβουλο του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες το βράδυ.

Ο κ. Σπανογιανης αναφέρθηκε στο θέμα της χαμηλής τιμής στα αμνοερίφια λόγω της πανδημίας, επισημαίνοντας ότι οι κτηνοτρόφοι εξαιτίας αυτής της παραμέτρου έχουν υποστεί ζημιά περίπου 30€/ζώο.

Έκδηλη επίσης ανησυχία εξέφρασε και για την αύξηση των τιμών σε ορισμένες κυρίες ζωοτροφές καθώς όπως τόνισε υπάρχει δυσκολία στις εισαγωγές. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα της φέτας, υποστηρίζοντας ότι παρατηρείται δυσκολία στις εξαγωγές, και όπως επισήμανε με τον νόμο για την παράταση εβδομήντα πέντε (75) ημερών στις τραπεζικές επιταγές, η κατάσταση αρχίζει και γίνεται επικίνδυνη για την βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών μονάδων είτε έμμεσα είτε άμεσα.

Από την πλευρά του ο κ. Σοφολόγης δεσμεύτηκε να μεταβιβάσει τις ανησυχίες των κτηνοτρόφων λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την πανδημία, στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη υπογραμμίζοντας ότι ο υπουργός έχει δεσμευθεί πώς δεν θα αφήσει να υπάρξει παραγωγικό πρόβλημα στην χώρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ