ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας προχώρησαν το πρωί της Μ. Πέμπτης τα μέλη της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» στην έδρα της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Τα μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης επισημαίνουν ότι έθεσαν θέμα τόσο στο σύλλογο εκπαιδευτικών α/βαθμιας , όσο και στο δ.σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας για κοινή διαμαρτυρία αλλά εισέπραξαν αδιαφορία και από τους δύο συλλόγους.

Στη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας οι συμμετέχοντες κάλεσαν το υπουργείο Παιδείας να διαψεύσει τις διαρροές που θέλουν να έρχεται προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο εντός του Απριλίου και να πάρει μέτρα στήριξης του δημόσιου σχολείου οι εκπαιδευτική σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν τα εξής:

«Τις τελευταίες μέρες εμφανίζονται ορισμένα δημοσιεύματα – κυβερνητικές «διαρροές» σε σχέση με την επιδίωξη του υπουργείου Παιδείας να φέρει μέσα στον Απρίλη προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία. Θυμίζουμε πως το σχέδιο νόμου αφορά σε αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στην επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, σε αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης.

Φαίνεται πως η πανδημία αποτελεί ευκαιρία για κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας να νομοθετήσει αντιεκπαιδευτικές αλλαγές. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως το βλέμμα της πολιτικής ηγεσίας είναι στραμμένο στην επόμενη μέρα. Για αυτό και τρέχουν να προλάβουν να νομοθετήσουν υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθούν οι αντιδράσεις από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πόσο υποκριτικά είναι τα λόγια συμπάθειας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας απέναντι στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που εδώ και εβδομάδες είναι μπροστά από οθόνες υπολογιστών ή στα τηλέφωνα, όλη μέρα, προκειμένου να έχουν επαφή με τους μαθητές τους, να τους στηρίξουν ψυχολογικά και μαθησιακά.

Κάνουμε ξεκάθαρο με όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση: Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να βγάλει από το μυαλό της κάθε σκέψη για κατάθεση τέτοιου σχεδίου νόμου, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες. Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει τον τρόπο και τη δυνατότητα να απαντήσει και θα απαντήσει!

  • Καλούμε το υπουργείο να διαψεύσει άμεσα τις παραπάνω διαρροές περί επικείμενης κατάθεσης του νομοσχεδίου για την Παιδεία.
  • Εδώ και τώρα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα στήριξης του δημόσιου σχολείου, να παράσχει καθολικά όλον τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, να υλοποιήσει τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων. Να διασφαλίσει, με αποκλειστικά κρατική ευθύνη, πως όλοι οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής στην “εκπαιδευτική διαδικασία” αυτό το διάστημα.

Μένουμε δίπλα στους μαθητές μας με όλα τα μέσα! Μπορούμε να εμποδίσουμε τους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς, να παλέψουμε για τη μόρφωση που μας αξίζει!».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com