ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΞ

Το κείμενο που υπογράφουν ομοσπονδίες από όλο τον κόσμο

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Με λύπη και με έντονη απορία ενημερωθήκαμε, ότι υπάρχει πρόθεση του Υπουργείου Εξωτερικών, η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού να συγχωνευθεί με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας, αποδυναμώνοντας έτσι την ισχύ και το κύρος της. Πέραν τούτου, όπως πληροφορηθήκαμε, ο Απόδημος Ελληνισμός θα αποτελεί μόνον μια Διεύθυνση.

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού έχει προσφέρει με τη σημερινή της δομή στη διατήρηση και στη σύσφιγξη των δεσμών της Ελλάδας με τους ανά τον κόσμο Ομογενείς, καθώς και στην διεθνή προβολή της Ελλάδας, του Ελληνικού πνεύματος και Πολιτισμού και σε άριστη πάντα συνεργασία με τους Ελληνικούς φορείς του εξωτερικού.

Τέλος, επί δεκαετίες έχει στηρίξει τον Ελληνισμό που ζει εκτός Ελλάδος με πλούσια αξιόλογα προγράμματα, δημιουργώντας έναν δυναμικό συνδετικό κρίκο της νέας γενιάς των Αποδήμων με το μητροπολιτικό κέντρο. Τους τελευταίους δε μήνες γίνεται εξαιρετική δουλειά στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, με την οποία έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Μία συγχώνευση με άλλα τμήματα θα έχει ως αποτέλεσμα μία αποδυνάμωσή της και κατ’ επέκταση τη μικρότερη στήριξη του Απόδημου Ελληνισμού.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
σας καλούμε να αναθεωρήσετε την πρόθεση του Υπουργείου Εξωτερικών ώστε να μην προβεί σε αυτή τη συγχώνευση. Είμαστε βέβαιοι, ότι με την ιδιαίτερη ευαισθησία που σας διακρίνει, θα επιληφθείτε άμεσα του σημαντικού αυτού θέματος για τον Απανταχού Ελληνισμό!
Με εκτίμηση
Μανώλης Κουγιουμουτζής – Πρόεδρος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΗΤΩΝ
Χρυσόστομος Δήμου – Πρόεδρος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Διαμαντής Γκίκας – Πρόεδρος ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΩΝ
Νίνα Γκατζούλη – Συντονίστρια ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΦΗΛΕΙΟΥ
Γεώργιος Αμαραντίδης – Πρόεδρος ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ
Ανέστης Κετεσίδης – Πρόεδρος ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ