ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ καλεί το υπουργείο Παιδείας να ενημερώσει άμεσα και επίσημα την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και την ελληνική κοινωνία σχετικά με την καταγγελία για επίθεση χάκερς στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως υπεκλάπησαν προσωπικά δεδομένα εκπαιδευτικών και μαθητών (όνομα χρήστη, κωδικοί πρόσβασης, οδός κατοικίας, τηλέφωνο, καθώς και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες), ενώ σημειώνεται πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου.

“Από την πρώτη στιγμή που το υπουργείο Παιδείας έθεσε σε λειτουργία το σύστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε την ανάγκη της τεχνικής ενδυνάμωσης του ΙΤΥΕ «Διόφαντος», του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου και των άλλων τεχνολογικών φορέων του Δημοσίου, ώστε το σύνολο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης να διεξάγεται από το υπουργείο Παιδείας, χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτικών συμφερόντων.

Το υπουργείο Παιδείας οφείλει να ενημερώσει άμεσα και επίσημα την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και την ελληνική κοινωνία. Η επίθεση των χάκερς στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο αποτελεί γεγονός; Αν ναι, ποια μέτρα έχουν ληφθεί από πλευράς του για την αντιμετώπιση της; Αν αντλήθηκαν προσωπικά δεδομένα εκπαιδευτικών και μαθητών ήδη από τις αρχές Απριλίου, γιατί επιλέχθηκε να αποσιωπηθεί η επίθεση και τα προβλήματα στην ασφάλεια του Δικτύου;»

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com