ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) του Σωματείου Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων 

Η ΔΑΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, συμμετείχε ενεργά στην 15η Απριλίου, πανελλαδική ημέρα δράσης για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, με παρεμβάσεις στα σούπερ μάρκετ της πόλης, ενημερώνοντας εργαζόμενους και καταναλωτές,

διεκδικώντας μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους που από την πρώτη στιγμή, ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή, προκειμένου να μην λείψει τίποτα από καμία λαϊκή οικογένεια εν καιρό πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεκάδες σωματεία του εμπορίου πανελλαδικά, στήριξαν με τις πρωτοβουλίες τους την σημερινή ημέρα, αλλά και δεκάδες σωματεία και φορείς από άλλους κλάδους χαιρέτησαν την σημερινή προσπάθεια, ανάμεσα τους και μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργατοτεχνιτων Οικοδομών Επαρχίας Ελασσόνας οι οποίοι και παραβρέθηκαν στην κινητοποίηση.
Οι δυνάμεις της ΔΑΣ του σωματείου Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας, πρότειναν η συμμετοχή στην σημερινή πρωτοβουλία να είναι του Σωματείου και όχι μόνο της παράταξης της ΔΑΣ, έστω και με ένα κάλεσμα, ένα δελτίο τύπου της Διοίκησης του Σωματείου, κάτι που εν τέλει δεν έγινε. Κατά τη γνώμη μας, κακώς το Δ.Σ. του σωματείου μας δεν χαιρέτησε την σημερινή προσπάθεια διεκδίκησης μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ που είναι μέλη του σωματείου και που εκπροσωπούνται από αυτό το σωματείο.
Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε:

Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα.

Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη.

Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο.  Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.

Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.

Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα, τζάμια προστασίας στα ταμεία.

Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market.

Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.

Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ