ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ ΒΗΞ VOL 137

Ήταν να το ζήσουμε κι αυτό ακροατή μου, με λαμπάδα «Τσιόδρα», ένεκα το… δαιμόνιο του συνέλληνα από Κερατσίνι μεριά και από τα μπαλκόνια την Ανάσταση, που αν για το πρώτο διατηρώ τις επιφυλάξεις μου ένεκα η αισθητική (χώρια ο φόβος μην εμφανιστούν και λαμπάδες «Χαρδαλιάς»), για το δεύτερο θα’ ρθω και θα συμπράξω.

Προβληματίστηκε ο Έλληνας για την Πασχαλιά του και φάνηκε, κάτι τα επιτελικά σχέδια για απόβαση στο χωριό με αρματωσιά σούβλες και συκωταριές, κάτι το προτεταμένο δάχτυλο του Τσακ Νόρις της Πολιτικής Προστασίας πήρε και μαζεύτηκε, με τους λίγους να την πληρώνουν εις διπλούν και να μένουν με την όρεξη.

Από τα φου μπου πάλι το πήραμε το κλίμα, εδώ σου λέει αν δεν ποστάρεις αρνί και τσουρέκι μεγαλοβδομαδιάτικο θα’ρθει ο Χαρδαλιάς και ο Πέτσας να σου φάνε τα κουλούρια, όσο για τους ηλικιωμένους μαζεύτηκαν όσο να πεις με τους ναούς κλειστούς, στήθηκαν στα ραδιόφωνα και ξεμυτίζουν με άλλους ρυθμούς, που αν ήτανε ο Αυτιάς στο σποτάκι αντί του Σπύρου θα γλιτώναμε νωρίτερα και το κυνηγητό τους, «που τον έφαγαν τα κυκλώματα τον άνθρωπο», όπως εκτίμησε γειτόνισσα μιας κάποιας ηλικίας, μιλώντας μας εμπιστευτικά για τον Γιώργο της καρδιάς της!

Στα αποδέλοιπα πάμε καλά, κάτι «θα μοιραστούν δίκαια τα βάρη της ύφεσης» πήρε τ’ αυτί μας και μας προβλημάτισε μα θα φανεί στον δρόμο πια, που θα μας επιτρέψετε κ. Μαρέβα μας και με το συμπάθιο, μιας και από το λίγο που σας ξέρω δείχνετε να προτιμάτε τα μπαλκόνια.

Σε άλλα νέα γιατρέ μου αλλάζει επίπεδο μαθαίνω και η κατάρτιση των εμπλεκόμενων στα voucher, καθώς σε μια διάσταση διαγαλαξιακής εμβέλειας επιστήμονες από άλλον πλανήτη συνομιλούν σε άπταιστη αλαμπουρνέζικη, ενώ τα «σκόιλ ελικικού» και το «μέτζη του νεούκτη» κάνουν τη δουλειά τους εξυφαίνοντας τον ιστό της επιστημοσύνης και στήνοντας χορό σε καιρούς επιστροφής στην κανονικότητα!

Προς το παρόν στα σούπερ μάρκετ η Ελλάδα αναστενάζει, κοντολογίς ή που θα ψωνίζουμε ή που θα σέρνουμε για δέκατη φορά το κατοικίδιο για βόλτα ή που θα «ξεσηκώνουμε» τους Πετρετζίκηδες απαθανατίζοντας τις δημιουργίες μας προς ενημέρωση των απανταχού διαδικτυωμένων ή που στο φινάλε θα γκρινιάζουμε από πληκτρολογίου για τη… συνωμοσία που στήθηκε σε βάρος μας (οι πιο ψαγμένοι!), μετρώντας κρούσματα του αόρατου εχθρού και συνεκτιμώντας με τον περιπτερά την κατάσταση μέχρι την άρση των μέτρων.

Αλλιώτικη όπως και να’χει τούτη η Πασχαλιά και μέχρι το… φτου ξελευθερία πάμε τραγούδι. Από τον μοναδικό Δημήτρη Πουλικάκο και τη δισκογραφική δουλειά «ΜΕΤΑΦΟΡΑΙ ΕΚΔΡΟΜΑΙ “Ο ΜΗΤΣΟΣ”» ακούμε «ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ» και καλά να περάσουμε…

ΧΙΚ FM

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ