ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ

Την αποκάλυψη ότι η υγεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο μετά από εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη κάνει το CNNi επικαλούμενο πληροφορίες Αμερικανού αξιωματούχου με απευθείας γνώση των πληροφοριών αυτών.

Μάλιστα δεύτερη πηγή με πρόσβαση στις απόρρητες πληροφορίες είπε στο CNNi ότι οι ΗΠΑ ερευνούν ενδελεχώς αναφορές γύρω από την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα τα σενάρια για την υγεία του Κιμ οργίασαν όταν αυτός δεν παρέστη στους εορτασμούς για την επέτειο γενεθλίων του παππού του, στις 15 Απριλίου. Η τελευταία φορά που τον είδε κάποιος ήταν τέσσερις ημέρες πριν από τη γιορτή αυτή, σε κυβερνητική συνάντηση.

Ένας άλλος Αμερικανός αξιωματούχος είπε τη Δευτέρα στο CNNi ότι οι ανησυχίες για την υγεία του βορειοκορεάτη ηγέτη είναι βάσιμες αλλά είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η ακριβής κατάστασή του.

Μια online εφημερίδα της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά στις 12 Απριλίου, λόγω «υπερβολικού καπνίσματος, παχυσαρκίας και υπερβολικής εργασίας» και έκτοτε βρίσκεται σε μια βίλα στην επαρχία Hyangsan όπου αναρρώνει.

Πηγή από τη Νότια Κορέα δήλωσε στο CNNi ότι οι κορυφαίοι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν στην κατοχή τους αναφορές για την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να τις επιβεβαιώσουν.

Τα προβλήματα του βορειοκορεάτη ηγέτη λόγω του τσιγάρου και της παχυσαρκίας είναι γνωστά.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι των ΗΠΑ απευθύνθηκαν σε εμπειρογνώμονες της Βόρειας Κορέας – ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν μελετήσει το καθεστώς Κιμ – για να μιλήσουν για προγραμματισμό έκτακτης ανάγκης, ανέφερε στο CNNi μια τρίτη πηγή που έχει γνώση των επικοινωνιών.

Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει «σκοτεινή» καθώς η συγκέντρωση πληροφοριών από τη Βόρεια Κορέα είναι εξαιρετικά δύσκολη – ένας από τους πιο απαιτητικούς στόχους για τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, καθώς η Βόρεια Κορέα ελέγχει στενά όλες τις πληροφορίες γύρω από τον ηγέτη της, ο οποίος είναι κάτι σαν θεότητα στη χώρα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com