ΣΚΟΥΠΙΔΟΜΑΝΙ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Ανάγκη επιπλέον κάδων στην οδό Μήλου

Στράφι πήγαν οι ανακοινώσεις του δήμου Λαρισαίων και η ενημέρωση για την αποκομιδή των απορριμμάτων τις ημέρες του Πάσχα, αφού σκουπιδομάνι καταγράφηκε δυστυχώς τη δεύτερη κιόλας μέρα της Πασχαλιάς σε συνοικίες της πόλης.

Σε γνώση όλων το ότι δεν θα πραγματοποιούνταν δρομολόγια ανήμερα, έλα που δεν βάστηξαν ούτε 24 ώρες οι Λαρισαίοι, με αποτέλεσμα κάδοι αλλά και δρόμοι να γεμίσουν από σπασμένες γλάστρες και σκισμένες σακούλες μέχρι πεταμένα γάντια και κάθε λογής σκουπίδι, με την εικόνα το πρωί της Δευτέρας σε πολλές περιοχές να είναι τουλάχιστον απογοητευτική.

Στο όλο σκηνικό ήρθαν να προστεθούν και εκείνοι που το τερμάτισαν, θεωρώντας καλό να ξεφορτωθούν πασχαλιάτικα ό,τι άχρηστο προέκυψε από την ανακαίνιση του χώρου τους εγκαταλείποντας στα πεζοδρόμια σακούλες με μπάζα, σπασμένες καρέκλες και άχρηστα έπιπλα, βάζοντας την… πινελιά τους στο απαράδεκτο σκηνικό που στήθηκε.

Δυστυχώς σε μια δύσκολη περίοδο οι εκκλήσεις για τη συμβολή όλων στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας πήγαν περίπατο, ενώ θα πρέπει να επισημανθεί πως από Τρίτη 21 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν όλα τα δρομολόγια σύμφωνα με το πρόγραμμα της υπηρεσίας Καθαριότητας, καθώς τη Δευτέρα του Πάσχα, οι υπηρεσίες, που λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, πραγματοποίησαν δρομολόγια της πρωινής βάρδιας για τη συλλογή κοινών απορριμμάτων από το κέντρο της πόλης, τη συνοικία της Ν. Σμύρνης και από νοσοκομεία και κλινικές.

ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΚΑΔΟΥΣ

Εξάλλου έκκληση στους αρμόδιους για την ενίσχυση με κάδους της οδού Μήλου στη συνοικία της Νεράιδας κάνουν μέσω του paidis.com κάτοικοι της περιοχής, αφού από το ύψος της οδού Ικαρίας και κατά μήκος της οδού Μήλου σε μια σημαντική απόσταση δεν υπάρχει κάδος ούτε για δείγμα, ενώ οι επόμενοι που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για οικιακά απορρίμματα και ανακύκλωση βρίσκονται στο ύψος της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, όπου και το σχολικό συγκρότημα της συνοικίας.

«Σχεδόν κανείς δεν κάνει τον κόπο να ψάξει για αδειανό κάδο σε παράπλευρους δρόμους, οι περισσότεροι επιλέγουν να στοιβάξουν τα σκουπίδια τους στους δύο κάδους στη συμβολή της Μήλου με την Ικαρίας», μας έλεγε απογοητευμένη κάτοικος, συμπληρώνοντας πως λόγω της κατάστασης «έχουμε καταργήσει κυριολεκτικά την αυλή και τη βεράντα μας, αφού είναι αδύνατον να σταθείς από τη δυσοσμία», με τις εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός να αποδεικνύουν τα λεγόμενά της.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ