ΤΙ ΣΚΑΡΦΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Μπορεί η Αθηναία να θέλησε να πάει για Πάσχα στην Αράχωβα συμπληρώνοντας το χαρτί που έλεγε ότι πάει να βοηθήσει τους φίλους της να φάνε το μεγάλο αρνί, οι Λαρισαίοι όμως είναι αυτοί που σκαρφίζονται πολλά και διάφορα για να ξεφύγουν χωρίς να πληρώσουν πρόστιμα στους αυστηρούς ελέγχους της αστυνομίας.

Μάρτυρες πολλών και διάφορων ευτράπελων αστυνομικοί σε όλο το νομό που πολλές φορές δεν μπορούν να πιστέψουν σε αυτά που ακούνε ή βλέπουν.

“Πάω να ταΐσω τα κορίτσια μου έγραφε σε χαρτί που έδειξε σε αστυνομικούς ηλικιωμένος οδηγός ο οποίος απάντησε με πολύ φυσιολογικό τρόπο στο εύλογο ερώτημα των αστυνομικών ποια κορίτσια και πού:

-Πηγαίνω εδώ στο χωριό που έχω καμιά ογδονταριά κότες και αν δεν πάω θα πεθάνουν στην πείνα, τους απάντησε, με φυσιολογικό ύφος αφήνοντάς τους σύξυλους.

Ευειδής κυρία που είχε τα χρονάκια της αλλά και συμπληρωμένο έγγραφο αρνούνταν επίμονα να δείξει στους αστυνομικούς την πίσω πλευρά της ταυτότητας της για να μη φανερωθεί η ηλικία της.

Σε άλλη περίπτωση νεαρής ηλικίας οδηγός είχε στα χέρια του χαρτί στο οποίο δεν έγραφε επώνυμο και όνομα αλλά μόνο τη φράση “εγώ πάω να πάρω πετρέλαιο για τη μάνα μου”…

Αλλος πάλι στη θέα των αστυνομικών ακινητοποίησε το όχημά του και έβγαλε ένα μπλοκάκι στο οποίο άρχισε να γράφει κείμενο για τη μετακίνησή του και άρχισε να διαμαρτύρεται που οι αστυνομικοί δεν τον άφησαν να τελειώσει το κείμενο.

Αλλος πάλι είχε γράψει αιτία μετακίνησης στο βιβλίο των σέρβις του αυτοκινήτου του ενώ ένας άλλος σε προσυμπληρωμένη φόρμουλα έβαλε “Χ” σε όλα τα κουτάκια.

Αστυνομικοί προσπάθησαν να ελέγξουν τρεις νεαρούς που κάθονταν σε παγκάκι και έτρωγαν γύρο σε πίτα. Οταν τους ζήτησαν τα έγγραφα και οι τρεις έδειξαν μήνυμα με δικαιολογία για περπάτημα…

Κυκλοφορώ χωρίς χαρτί και χωρίς μήνυμα γιατί πάντα ήθελα να μου περάσουν χειροπέδες είπε πανέμορφη νεαρή σε αστυνομικό που έμεινε εμβρόντητος να την ακούει και φυσικά της επέβαλε το πρόστιμο χωρίς φυσικά να της περάσει χειροπέδες.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν αραιά και που πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν στους ελέγχουν ότι πάνε αργά το βράδυ στο χωράφι τους, ενώ αίσθηση προκαλεί η δικαιολογία πολλών νεαρών Λαρισαίων ότι πηγαίνουν βράδυ στον Τύρναβο για να πάρουν χρήματα από Τράπεζες.

Εκείνος όμως που κυριολεκτικά τα έσπασε ήταν νεαρός που σε ερώτηση αστυνομικού που πηγαίνει του απάντησε με κάθε φυσικότητα:

“Είμαι άρρωστος και πάνω να πάρω το φάρμακό μου…”

“Πενία τέχνας κατεργάζεται” έλεγαν οι αρχαίοι και να που βρίσκει την εφαρμογή του και στην Ελλάδα του κορωνοϊού…

paidis.com – larisanew.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ