ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΗΣ Ο.Ε. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Επιστολή στον πρόεδρο του ΔΣ του Δήμου Τεμπών,απέστειλε σήμερα 22/4/2020, η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου τεμπών ζητώντας την αντικατάσταση των “δια περιφοράς” συμβουλίων με τηλεδιασκέψεις.

Η επιστολή που υπογράφει η επικεφαλής της παράταξης Μαρία Κωστή έχει ως εξής:
“Επειδή, σύμφωνα με την εξέλιξη του προβλήματος που προκαλείται από τον Covid-19,η κατάσταση θα συνεχίσει επί μακρόν να δημιουργεί προβλήματα και στον τρόπο λειτουργίας τόσο του ΔΣ όσο και της ΟΕ αλλά και των υπολοίπων επιτροπών, παρακαλώ πολύ να εξετάσετε με ιδιαίτερη σπουδαιότητα,την διεξαγωγή των συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη.
Είναι ήδη μια τακτική που εφαρμόζεται από διάφορα ΔΣ, δίνοντας έτσι την δυνατότητα ουσιαστικοτερης επικοινωνίας και ανάπτυξης θέσεων και απόψεων αλλά και την μη συσσώρευση θεμάτων που θα πρέπει να συζητηθούν μετά,όταν επανέλθει η κανονικότητα.
Εξάλλου δεν μπορεί να λειτουργεί το ΔΣ ενός δήμου, με διαδικασίες “κατεπείγοντος”, επειδή όλα τα θέματα που έρχονται προς συζήτηση δεν είναι κατεπείγοντα.
Παρακαλώ για την άμεση εξέταση της πρότασης μας, που θεωρούμε ότι θα λύσει σοβαρά ζητήματα που τείνουν να δημιουργηθούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ