ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕΛΩΝ* ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Έκκληση προς το Δήμο Τυρνάβου για άμεση κοπή των χόρτων και κλάδεμα των δέντρων κάνει η Πρόεδρος και Μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελώνα, πλην των μελών που εκλέχθηκαν με τη παράταξη της δημοτικής αρχής. Στο κείμενό τους αναφέρουν:
“Τα χόρτα στις παρυφές των δρόμων και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους που σε αρκετές περιπτώσεις αγγίζουν τα δύο μέτρα, τα ακλάδευτα δέντρα και τα πάρκα που μοιάζουν με ζούγκλα συνθέτουν το σκηνικό σε όλο τον Αμπελώνα αυτή τη στιγμή. Πλέον πολλοί κάτοικοι του Αμπελώνα δεν τολμούν καν να βγουν στις αυλές των σπιτιών τους καθώς οι τεράστιες ανοικτές εκτάσεις σε συνδυασμό με την ολιγωρία που παρατηρείται στον καθαρισμό των χόρτων από τα πεζοδρόμια και τα οικόπεδα, έχουν μετατρέψει τις περιοχές αυτές σε εστίες μολύνσεως με αυξημένη παρουσία ερπετών και τρωκτικών.
Ανάλογα παράπονα δέχεται το Τοπικό Συμβούλιο καθημερινά τον τελευταίο καιρό αφού για μήνες τώρα ο Αμπελώνας είναι παρατημένος και για τα το λόγο αυτό κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς αποφυγήν «αναγκαστικής ανάθεσης» και του Πρασίνου σε ιδιώτη, κάτι που έγινε πριν λίγο καιρό από τη Δημοτική Αρχή και για την Καθαριότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι με το θέμα αυτό ασχολήθηκε με εισήγησή του το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελώνα από την 3/26-03-2020 δια περιφοράς συνεδρίασή του, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία ανταπόκριση από την πλευρά του Δήμου.
Είναι κρίμα ο Αμπελώνας με τα τόσα όμορφα πάρκα και το πράσινο να φέρει αυτές τις εικόνες εγκατάλειψης στους κοινόχρηστους χώρους του κινδυνεύοντας αυτοί να γίνουν εστίες μολύνσεως. Επιπλέον, στην τόσο δύσκολη περίοδο που διανύουμε, που το μόνο που μας έχει απομείνει ένας περίπατος, δεν μπορούμε ούτε αυτόν να απολαύσουμε καθώς από τη μία έχουμε να κάνουμε με τους εγκαταλελειμμένους χώρους πρασίνου και από την άλλη με την έντονη σκόνη και τις λακκούβες που είναι απόρροια του αποχετευτικού έργου.
Η ασφαλτόστρωση του έργου αυτού σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου (και όπως είχε ο ίδιος υποσχεθεί στο Τοπικό Συμβούλιο σε κατ’ ιδίαν συνάντησή τους και γι’ αυτό το θέμα αλλά και για τη φροντίδα και την καθαριότητα του Αμπελώνα) θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει από αρχές Μαρτίου όμως με πρόσχημα τον κορονοϊό η ασφαλτόστρωση αυτή αναβλήθηκε…
*Το κείμενο υπογράφουν η Πρόεδρος της ΔΚ Αμπελώνα – Τσακνάκη Παρασκευή και τα Μέλη της ΔΚ Αμπελώνα – Δημάκης Μάριος, Κουβέλας Νικόλαος, Ουλάνης Αγησίλαος, Τζούργκανος Χρήστος και δεν το υπέγραψαν τα μέλη που εκλέχθηκαν με τη παράταξη της δημοτικής αρχής Κουτούκα Μαρίας και Μασούρα Ελισάβετ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ