ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΕΡΙΚΩΣ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Ενθαρρυντικά ήταν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων για τα δείγματα που ελήφθησαν χθες το πρωί στην περιοχή της καραντίνας στη Νέα Σμύρνη, αφού και οι 115 κάτοικοι της περιοχής που ελέγχθηκαν βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό. Τα αποτελέσματα αυτά σε συνάρτηση με το γεγονός ότι όλες αυτές τις 14 ημέρες δεν δημιουργήθηκαν κάποια ζητήματα καταστρατήγησης του αποκλεισμού

και όλοι οι κάτοικοι τήρησαν ευλαβικά τα μέτρα, συνηγορούν στο γεγονός ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει σήμερα μερική άρση της καραντίνας στη Νέα Σμύρνη.

Αλλωστε αυτό ήταν και το μήνυμα που έστειλε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λάρισα στο γραφείο του Περιφερειάρχη με τη συμμετοχή του κ. Αγοραστού, του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, του συντονιστή του ΕΟΔΥ καθηγητή Χρ. Χατζηχριστουδούλου, του ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας Αστ. Μαντζιώκα, του διοικητή του ΓΝΛ Απ. Κομνού και του συντονιστή της δομής στην Αρωγή και προέδρου του Π.Σ. Β. Πινακά.

Η εκτίμηση όλων, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ήταν ότι θα πρέπει να υπάρξει επανασχεδιασμός της ζώνης αποκλεισμού στην περιοχή και να υπάρξει σταδιακή ελάφρυνση των μέτρων στην περιοχή. Τις θέσεις και τις προτάσεις της σύσκεψης μετέφερε ο περιφερειάρχης και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στον κ. Χαρδαλιά που συμμετείχε εξ αποστάσεως στη σύσκεψη.

Πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι από την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Λαρισαίων είχε τονίσει ότι η καραντίνα στη Ν. Σμύρνη εφόσον τα αποτελέσματα είναι θετικά θα πρέπει να λήξει.

Την ίδια ώρα έντονες είναι οι πιέσεις που ασκούνται για να ανοίξουν οι λαϊκές αγορές με τον περιφερειάρχη να μεταφέρει το σχετικό αίτημα στον κ. Χαρδαλιά ο οποίος δεν αποκλείεται σήμερα κιόλας να ανακοινώσεις αποφάσεις σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη Νέα Σμύρνη, μιλώντας στο paidis.com ο κ. Αγοραστός αφού σημείωσε ότι ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία θα προχωρήσουν σε επανασχεδιασμό της καραντίνας στη Νέα Σμύρνη και οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν σήμερα, τόνισε ότι τίποτα δεν τελείωσε με τον κορωνοϊό και ότι πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. “Μένουμε ασφαλείς όταν σκεφτόμαστε και τους δίπλα μας” επανέλαβε χαρακτηριστικά.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com