ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ

Επιτόπου ο δήμαρχος Λαρισαίων

Με ανακούφιση υποδέχτηκαν οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης την είδηση για τα 115 αρνητικά δείγματα που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση της καραντίνας, ωστόσο η ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά για παράταση των μέτρων σε τμήμα της συνοικίας προκάλεσε αντιδράσεις μερίδας κατοίκων.

Μετά την απογευματινή ενημέρωση που μεταδίδεται τηλεοπτικά μικρή ομάδα κατοίκων βγήκαν στους δρόμους ζητώντας από αστυνομικούς που περιφρουρούν τα μέτρα την άρση της καραντίνας, ενώ ορισμένοι έστρεψαν τα πυρά τους εναντίον του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού και του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη «χρεώνοντάς» τους την απόφαση.

«Πυροσβεστική» ήταν η παρέμβαση του δημάρχου που έσπευσε επιτόπου, έχοντας στο πλευρό του τον αντιδήμαρχο Σ. Βούλγαρη και τον πρόεδρο του ΔΣ Δ. Δεληγιάννη, ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται για προληπτικό μέτρο και κυβερνητική απόφαση, προσθέτοντας πως «η αυτοδιοίκηση έχει περιορισμένο ρόλο, ωστόσο θα σκύψει πάνω από τα προβλήματα της συνοικίας».

«Αντιλαμβάνομαι πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και ο κόσμος είναι κουρασμένος, ωστόσο μετά το 7ήμερο θα επιστρέψουμε στη συνοικία για να μπουν επιτέλους στο τραπέζι τα ζητήματα. Η συγκέντρωση του πληθυσμού, η παραβατικότητα και η μόρφωση των παιδιών είναι θέματα για τα οποία η Πολιτεία πρέπει να δώσει επιτέλους λύσεις», κατέληξε ο Απ. Καλογιάννης.

Ειρήνη Παπουτσή

φωτο – βίντεο Βαγγέλης Αδαμόπουλος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ