ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΜΑΣΚΩΝ

Εθνική επένδυση τη χαρακτήρισε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Στ. Μπίζιου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επένδυση που υλοποιούν Λαρισαίοι επιχειρηματίες με στόχο την κατασκευή χειρουργικών μασκών που θα καλύψουν τις ανάγκες της επόμενης ημέρας που θα διαμορφώσει στη χώρα μας η άρση των περιοριστικών μέτρων.

Την επένδυση υλοποιούν από κοινού ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης και η οικογένεια Τσερέπα της Lariplast και ήδη έχουν φτάσει στη Λάρισα τα μηχανήματα που θα χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή αυτών των μασκών.

Η παραγωγή θα αφορά μάσκες υψηλής προστασίας με πιστοποίηση 2 &3 που θα διατίθενται με κόστος γύρω στο 1€ στον τελικό καταναλωτή. Θα προηγηθεί η τροφοδοσία όλων των υγειονομικών και θα ακολουθήσει η διάθεση τους στον υπόλοιπο κόσμο. Η βιομηχανική παραγωγή ξεκινά τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας με δυνατότητα 300.000 μάσκες την ημέρα.

Στην επένδυση αναφέρθηκε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Στέλλα Μπίζιου τονίζοντας τα εξής:

«Η ταχύτατη άρση όλων των εμποδίων από τα αρμόδια υπουργεία, έδωσε την δυνατότητα στην εταιρεία Lariplast να πρωταγωνιστήσει, πραγματοποιώντας μια εθνική επένδυση καίριας σημασίας. Η γνωστή εταιρία με έδρα τη Λάρισα, θα κατασκευάζει πλέον χειρουργικές μάσκες απαραίτητες για την επόμενη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων, όπως αυτή σχεδιάζεται από την κυβέρνηση και τους ειδικούς επιστήμονες. Η στήριξη της επιχειρηματικότητας σε συνθήκες πανδημίας από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύουν έμπρακτα πως η χώρα μας οδηγείται σε μια νέα φάση, πολύ πιο έτοιμη και σοβαρή να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της επόμενης μέρας».
Η κ. Μπίζιου επισήμανε ότι «η επόμενη μέρα της πανδημίας χρειάζεται σχέδιο και στρατηγική, ώστε να αντιμετωπιστεί με επιτυχία η κρίση που θα προκληθεί λόγω του κορωνοϊού.
Η κυβέρνηση με τους μέχρι στιγμής χειρισμούς της αποδεικνύει πως διαθέτει και σχέδιο και στρατηγική και ως εκ τούτου πλέον και στα πολύ δύσκολα οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Η επόμενη μέρα θα βρει την Ελλάδα ακόμα πιο ισχυρή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ