ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΚΕΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΑΠΟ ΚΤΙΡΙΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Επιστολή του βουλευτή Χρ. Κέλλα στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και τηλεφωνική επικοινωνία με τον περιφερειακό διευθυντή Θεσσαλίας και Β. Ελλάδας

Αμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή Λάρισας της ΝΔ Χρ. Κέλλα στο ρεπορτάζ του paidis.com για την ανησυχία γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών του ΓΕΛ Τυρνάβου για την ύπαρξη φθαρμένης σκεπής αμιάντου σε κτίριο που έχει περάσει στην ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας.

Ο κ. Χρήστος Κέλλας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Περιφερειακό Δ/ντη Θεσσαλίας και Βορείου Ελλάδος της ΕΤΕ, κ. Χρήστο Πανταζή ενώ έστειλε και σχετική επιστολή προς το Δ.Σ. της Τράπεζας ζητώντας να απομακρυνθούν οι πλάκες αμιάντου από τη στέγη του εγκαταλελειμμένου κτιρίου, που ανήκει στην ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας και βρίσκεται απέναντι από το Ενιαίο Λύκειο Τυρνάβου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, προχώρησε σε αυτή την κίνηση, μετά το ρεπορτάζ του paidis.com και έπειτα από σχετική ενημέρωση από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές του Λυκείου, οι οποίοι επισημαίνουν τον σοβαρό κίνδυνο στον οποίο εκτίθενται, μέσω της εισπνοής σωματιδίων αμιάντου.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας κοινοποιήσω ένα ζήτημα, που ταλανίζει εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα την κοινωνία της πόλης του Τυρνάβου και ειδικότερα τους μαθητές, που φοιτούν στο Λύκειο της πόλης, τις οικογένειές τους, αλλά και τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σ’ αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, επί της οδού Τέρμα Αναλήψεως στον Τύρναβο, ακριβώς απέναντι από τον αύλειο χώρο του Ενιαίου Λυκείου, βρίσκεται εγκαταλελειμμένο οίκημα (πρώην Κλωστήριο Λέντζα), το οποίο εδώ και πολλά χρόνια έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας.

Στην στέγη του συγκεκριμένου οικήματος υπάρχουν πλάκες αμιάντου, στην πλειοψηφία τους σπασμένες, γεγονός που εκθέτει σε σοβαρό κίνδυνο τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, μέσω της εισπνοής σωματιδίων αμιάντου.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, έχουν προβεί αρκετές φορές σε διαβήματα διαμαρτυρίας για την συγκεκριμένη κατάσταση, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει εξέλιξη, ως προς την αποκατάσταση του προβλήματος.

Επειδή η Εθνική Τράπεζα επιδεικνύει εταιρική κοινωνική ευθύνη και ευαισθητοποιείται σε περιβαλλοντικά θέματα, σας γνωστοποιώ το εν λόγω ζήτημα, με την βεβαιότητα ότι θα μεριμνήσετε άμεσα για την απομάκρυνση των επικίνδυνων, για τη δημόσια υγεία, πλακών αμιάντου.

Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι 360 μαθητές του Ενιαίου Λυκείου Τυρνάβου, ευελπιστούν στην θετική έκβαση της υπόθεσης».

«Ευελπιστώ πως η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της ευαισθητοποίησης, που δείχνει στα περιβαλλοντικά θέματα, θα προχωρήσει άμεσα στην απομάκρυνση των πλακών αμιάντου από το κτίριο ιδιοκτησίας της.  Αναμένω σύντομα ενημέρωση επί του θέματος», ήταν οι σχετικές δηλώσεις του κ. Κέλλα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ