ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 4 ΜΑΪΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Μέχρι τις 4 Μαΐου παρατείνονται τα μέτρα για την αντιμετώπιση διάδοσης του νέου κορονοϊού σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που επανέλαβε πως η σταδιακή άρση των περιορισμών θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα από τον πρωθυπουργό, μετά την επιτυχία του σχεδίου που απεικονίζεται στα διαγράμματα των κρουσμάτων και θυμάτων σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ε.Ε.

με αντίστοιχο πληθυσμό.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε πως ο πρωθυπουργός αναμένεται να σημειώσει ότι η επιστροφή στην κανονικότητα πρέπει να περιλαμβάνει και μέτρα για τη συνέχιση των ελεύθερων μετακινήσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκίνησε την ενημέρωση αναφερόμενος στην τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την συνεδρίαση του ΕΛΚ, που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην οποία μετέχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι ηγέτες καλούνται να συζητήσουν την εξεύρεση των κατάλληλων λύσεων στα κοινά προβλήματα που γεννά για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της η πανδημία του κορονοϊού. Ένα από τα βασικά ζητήματα στη σημερινή ημερήσια διάταξη είναι η δημιουργία Ταμείου Ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας με την αξιοποίηση καινοτόμων χρηματοοικονομικών εργαλείων. Οι θέσεις της χώρας μας είναι γνωστές», τόνισε.

Υπενθύμισε ότι οι θέσεις αυτές αναπτύχθηκαν έγκαιρα από τον πρωθυπουργό στην κοινή επιστολή με άλλους 8 Ευρωπαίους ηγέτες προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η πρώτη που αποτελεί και ακρογωνιαίο λίθο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι η θέση αρχής ότι «τα κοινά προβλήματα απαιτούν κοινές λύσεις».

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ