ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΑΣΥΜΜΑΖΕΥΤΑ

Ανακοίνωση της της βουλευτή Λάρισας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αννας Βαγενά

 Μετά τη γενική κατακραυγή για την μέσω Voucher επιμόρφωση των επιστημόνων, και αφού βούιξε ο τόπος για τις διασυνδέσεις που έχουν 7 συγκεκριμένα ΚΕΚ με μέλη της κυβέρνησης της ΝΔ και του περιβάλλοντός της, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει πίσω αυτή τη ντροπιαστική ρύθμιση.

Όσο όμως κι αν προσπαθούν να υποβαθμίσουν το ζήτημα όλο, τα φιλικά προς την κυβέρνηση κανάλια και εφημερίδες (και γιατί άλλωστε να μη το κάνουν, τόσα εκατομμύρια τους δόθηκαν), το πολιτικό σκάνδαλο είναι τεράστιο και πρέπει να δώσουν λόγο για αυτό.

Η κυβέρνηση πρέπει να μας πει τι θα γίνει με τα 80 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν για τα συγκεκριμένα ΚΕΚ.

Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν αυτό το σκάνδαλο αφορούσε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Θα είχαν “σηκωθεί και οι πέτρες”. Τώρα προσπαθούν να το περάσουν στα ψιλά.

Δυστυχώς όμως για αυτούς, όταν  ξαναλειτουργήσει η Βουλή με όλες τις διαδικασίες της, θα λογοδοτήσουν και για αυτό αλλά και για όλες τις άλλες απευθείας αναθέσεις, που έκαναν αυτό το διάστημα της καραντίνας.

Η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος με ευκαιρία την υγειονομική κρίση είναι ανήθικη πράξη.

Βεβαίως οι κυβερνώντες, μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές. Ξεχνάει κανείς τα εκατομμύρια που φαγώθηκαν στο σκάνδαλο Novartis εις βάρος ακόμα και καρκινοπαθών συνανθρώπων μας;

Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ