28 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Εισαγγελέας

Τον αποκλεισμό της ιδιωτικής κλινικής «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, έπειτα από την καταγραφή 28 κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι βρέθηκε στην κλινική το μεσημέρι μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα για να ελέγξουν την κατάσταση.

Τα κρούσματα είναι 13 σε τροφίμους, 11 σε εργαζόμενους και τέσσερα βάσει των οποίων σήμανε ο συναγερμός. Μέχρι σήμερα το βράδυ αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι σε τροφίμους και προσωπικό, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη ιχνηλατήσεις.

Παράλληλα, ο υφυπουργός έκανε λόγο για πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες που ενδέχεται να προκύψουν για τους επιστημονικούς και διοικητικούς υπευθύνους της κλινικής.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης, προκειμένου να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι, όπου ασθενείς και υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση ασθενειών, που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελικός λειτουργός ενημερώνεται και για την περίπτωση της δεύτερης ιδιωτικής κλινικής, όπου και εκεί αναμένεται να παρέμβει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ