ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ

Απρόβλεπτες διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει η περίφημη εμψυχωτική συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στην Αθήνα, καθώς σε μια συντονισμένη κίνηση Αρχιερείς, με αφορμή το γεγονός, ζητούν την επαναλειτουργία των ναών, έστω και υπό περιορισμούς, ενώ σε σημερινό του κήρυγμα από τον ιερό ναό του Αγίου Θωμά στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

«Δεν μπορεί μία γνωστή, μία αγαπημένη κατά τα άλλα τραγουδίστρια, να περιδιαβαίνει με μεγάφωνα την Αθήνα, να ανεβαίνει πάνω σε πλατφόρμα έξω από το Μαξίμου και να συγκεντρώνει πλήθος γύρω από τον πρωθυπουργό για να εμψυχώσει τους Έλληνες και την ίδια στιγμή να μην λαμβάνονται μέτρα για τον εκκλησιαστικό λόγο, να απαγορεύεται στις ενορίες να βάλουν μεγάφωνα για να ακούν οι πιστοί στη συνοικία τον θείο λόγο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος, ζητώντας άνοιγμα των εκκλησιών τη μεθεπόμενη Δευτέρα.

«Η Πολιτεία να εξετάσει στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού και το άνοιγμα των ναών από τη μεθεπόμενη Δευτέρα, ώστε να επιστρέψουμε τουλάχιστον στην κατάσταση της ατομικής προσευχής, τηρώντας αποστάσεις ασφαλείας και με την επιτήρηση των επιτρόπων, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και συγχρωτισμός», ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος, επαναλαμβάνοντας πως οι λειτουργίες συνεχίζουν να γίνονται με άδεια καθίσματα «όχι γιατί το επιβάλλει άνθρωπος αλλά γιατί το επιβάλλει η ανάγκη».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ