ΔΙΝΕΤΑΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΗ ΣΥΚΕΑ

Ανακοίνωση του δήμου Ελασσόνας

Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα με τον κορωνοϊο στη χώρα μας, έχουν δημιουργήσει την ανάγκη για μεγαλύτερη χρήση του διαδικτύου.

Είναι βέβαια λυπηρό εν έτει 2020 οι κάτοικοι της κοινότητας Συκέας του Δήμου Ελασσόνας να στερούνται της ευκολίας για πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ευρυζωνικού δικτύου.

Η δημοτική αρχή Ελασσόνας γνωρίζει εδώ και καιρό το πρόβλημα που έχει προκαλέσει η δικαστική διαμάχη της ΟΤΕ με ιδιώτη εργολάβο και για το λόγο αυτό αναζητά λύσεις που θα ξεπεράσουν το πρόβλημα και θα απεγκλωβίσουν τον οικισμό από την ψηφιακή απομόνωση.

Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ελασσόνας τηλεδιάσκεψη μεταξύ κατοίκων της κοινότητας Συκέας και των διαχειριστών της εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα sarantaporo.gr, η οποία παρέχει υπηρεσίες ασύρματου κοινοτικού δικτύου σε πάνω από 13 κοινότητες του δήμου μας.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία της συνάντησης, δήλωσε: «Είναι πραγματικά απογοητευτικό η πρόσβαση μιας κοινότητας στο σταθερό ίντερνετ να έχει μπλέξει στα «γρανάζια» της δικαιοσύνης. Για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα, χρειάζονται ευέλικτες λύσεις. Γι’ αυτό μίλησα πρόσφατα με το διαχειριστή της AMKE sarantaporo.gr κ. Γ. Κλεισιάρη και του ζήτησα να μελετήσει την εγκατάσταση ασύρματου κοινοτικού δικτύου στη Συκέα. Ο Δήμος Ελασσόνας έχει τη δυνατότητα και προτίθεται να καλύψει το  κόστος εγκατάστασης του νέου ασύρματου δικτύου και οι κάτοικοι θα επιβαρυνθούν το κόστος σύνδεσης και την αγορά του αντίστοιχου εξοπλισμού».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com