ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Νέες κόντρες έχουν ξεσπάσει για άλλη μια φορά στους κόλπους των κτηνοτρόφων της περιοχής του Τυρνάβου με πληγέντες κτηνοτρόφους από ζωονόσο την περίοδο 2014 – 2015 να διαχωρίζουν τη θέση τους από τον πρόεδρο που φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το υπουργείο το πρόβλημα.

Σε επιστολή τους που συνυπογράφουν μέλη της διοίκησης και μέλη του συλλόγου που κοινοποιείται και στον υπουργό αναφέρονται τα εξής:

“Εμείς οι πληττόμενοι κτηνοτρόφοι της ζωονόσου του 2014 , είμαστε οι μοναδικοί νόμιμα εμπλεκόμενοι με την αποζημίωση. Είμαστε 566 κτηνοτρόφοι στο νομό Λάρισας και περιμένουμε 6 ολόκληρα χρόνια να αποζημιωθούμε για την περιουσία που χάσαμε. Επί 6 ολόκληρα χρόνια μόνοι μας παλεύουμε με τρεις κυβερνήσεις και 4 υπουργούς για το αυτονόητο.

Δεν παραχωρήσαμε τα δικαιώματά μας σε κανέναν να αποφασίσει για την αποζημίωση μας. Οι δηλώσεις του προέδρου του κτηνοτροφικού συλλόγου δήμου Τυρνάβου κ. Αργ. Μπαϊρακτάρη έγιναν μονομερώς, πιθανόν για δικούς του πολιτικούς λόγους που δεν μας αφορούν, καθώς η συγκεκριμένη δήλωση δεν είναι ούτε προαποφασισμένη από το συμβούλιο του συλλόγου αλλά ούτε καν μπήκε στο κόπο να συνομιλήσει με κάποιον από εμάς που είμαστε άμεσα εμπλεκόμενοι με το θέμα.

Ξεκαθαρίζουμε την στάση μας, και ζητούμε από τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κ Μάκη Βορίδη, να προχωρήσει την διαδικασία της τροπολογίας ώστε το μαρτύριο μας να τελειώσει επιτέλους μετά από 6 χρόνια. Σκοπός δεν είναι να πάμε στα δικαστήρια αλλά σε συνεννόηση με την ηγεσία του υπουργείου να βρούμε την κατάλληλη λύση για ένα πρόβλημα που οι προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου ευθύνονται ξεκάθαρα για την διάρκεια του.

Τέλος, συμφωνούμε με τις προσπάθειες του υπουργού, διότι βρίσκονται προς την σωστή κατεύθυνση για επίλυση του θέματος, και ζητούμε επίσης άμεσα την αποζημίωση μας όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πραγματικό μέγεθος της ζημιάς. Οι κτηνοτρόφοι είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται για τις αστοχίες, την εγκληματική αμέλεια και την πολιτική σκοπιμότητα κάποιων ανθρώπων. Αυτά θεωρούμε ότι ο υπουργός θα τα λάβει υπόψιν του και θα φροντίσει για την δίκαιη αποζημίωση μας”.

Την δήλωση υπογράφουν μέλη του συλλόγου και της διοίκησης:

Μπούσιος Σάκης
Κεντρούλης Βαγγέλης
Μπακαγιάννης Σωτήρης
Φουρκιώτης Στέλιος
Σελεμετζίδης Αθανάσιος
Δόκος Τάκης
Πλιάτσικας Νικόλαος
Γούτας Δημήτριος

και ο παραιτηθείς από την διοίκηση του συλλόγου Στέλιος Σπανογιάννης

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com