ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Η Δημοτική Παράταξη ΣυνΠολιτεία αντιλαμβανόμενη τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι πολίτες και ιδιαίτερα όσοι εν μέσω πανδημίας κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία τους, καταθέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση ψηφίσματος με το οποίο ζητά:

Από την κυβέρνηση την προστασία των πολιτών με πρώτο μέτρο την αναστολή των διαδικασιών των πλειστηριασμών.

Από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να εντάξει τη συζήτηση – απόφαση ψηφίσματος στην ημερήσια διάταξη της αυριανής συνεδρίασης.

Από τους Δημοτικούς Συμβούλους να το ψηφίσουν ενισχύοντας μαζί με άλλους Δήμους και φορείς την προσπάθεια προστασίας των πολιτών.

Το κείμενο του ψηφίσματος

Σε λίγες ημέρες, στα τέλη Απριλίου, παύει να ισχύει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, με ό,τι αυτό σημαίνει για χιλιάδες δανειολήπτες και τις οικογένειές τους.

Όταν μάλιστα όλοι οι πολίτες καλούνται λόγω των μέτρων να μείνουν στο σπίτι, ξαφνικά προκύπτει ζήτημα άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει ένα τέτοιο αντικοινωνικό μέτρο σε μια χώρα που επί χρόνια σχεδόν ο ένας στους τρεις πολίτες ήταν άνεργος και χωρίς εισοδήματα, ενώ δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρέθηκαν σε αδιέξοδο, λόγω των σκληρών μνημονιακών πολιτικών λιτότητας.

Πολύ περισσότερο σήμερα, όταν λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού οι δείκτες της ανεργίας άρχισαν να ανεβαίνουν, με τις εκατοντάδες χιλιάδες νέες απολύσεις, τα νέα ρολά στα καταστήματα σε όλες τις τοπικές κοινωνίες, με τους υποαπασχολούμενους, αλλά και με εργαζόμενους που παίρνουν ψίχουλα αντί κανονικού μισθού, η Κυβέρνηση να προχωράει σε τέτοιου είδους επιλογές.

Ο Δήμος Τυρνάβου καλεί την Κυβέρνηση

 Να μην προχωρήσει στην άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

 Να παραταθεί η προστασία τουλάχιστον έως το τέλος του έτους.

 Να επεξεργαστεί άμεσα ένα συνεκτικό πρόγραμμα που θα αφορά την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, που θα περιλαμβάνει και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com