ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μέτρα προστασίας των εργαζομένων κάθε μέρα όλο τον χρόνο ήταν το κυρίαρχο αίτημα κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στην είσοδο του δημαρχείου Λάρισας από τα μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας.

Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας οι εργαζόμενοι σημείωσαν πως «οι ανάγκες, τα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις δεν θα μπουν σε καραντίνα».

«Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην κινητοποίηση, όπου την εμφάνισή τους έκαναν και παρκαρισμένα σάρωθρα και οχήματα του δήμου, στα οποία αναρτήθηκαν πανό με τα αιτήματα των εργαζομένων.

Εξάλλου με αφορμή την κινητοποίηση σε ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

«Με τις ΠΝΠ η κυβέρνηση ευνουχίζει κύρια δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων και στους δήμους, όπως το ωράριο, η πενθήμερη εργασία, η απασχόληση σε αλλότρια καθήκοντα, υπεραπλούστευση των διαδικασιών ανάθεσης εργασιών και της καθαριότητας σε εργολάβους.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία για την παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης στους χώρους δουλειάς, με την εκτίναξη της «ευελιξίας» και την επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, τις αναστολές και ανατροπές στις ΣΣΕ, το χτύπημα μισθών, αδειών, δικαιωμάτων κ.ο.κ.

Η πλειοψηφία των δημάρχων, παρότι ο κλάδος μετρά δεκάδες θανάτους και εκατοντάδες ατυχήματα κατά την ώρα της εργασίας, στο ίδιο μήκος κύματος με την κυβέρνηση, αδιαφορούν προκλητικά τόσο για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας των εργαζομένων, το γάλα, τις εξετάσεις που στην καλύτερη περίπτωση έχουν να δοθούν 1 χρόνο, όσο και για τα αναγκαία μέσα προστασίας των εργαζομένων από την μετάδοση του κορωνοϊού, θεωρώντας τους αναλώσιμους.

Διεκδικούμε τώρα την κατάργηση των μέτρων που πάρθηκαν με τις ΠΝΠ για τη διαχείριση της κρίσης.

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τους εργαζόμενους «ήρωες» στους Δήμους.

Άμεσα να δοθούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας των εργαζομένων, το γάλα, να γίνουν οι εξετάσεις και τα απαραίτητα εμβόλια.

Να πληρωθούν ΤΩΡΑ οι «ήρωες»  του Βοήθεια στο Σπίτι (4 μήνες απλήρωτοι).

Προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς, για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε την κάλυψη των αναγκών μας για ζωή με αξιοπρέπεια.

Οι ανάγκες, τα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις μας δεν θα μπουν σε καραντίνα».

Ειρήνη Παπουτσή

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com