ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΚΥΛ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Νέα κινητοποίηση και συγκέντρωση στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης τα μέλη του Συλλόγου Γιατρών  του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και Κέντρων Υγείας του Νομού (ΕΙΝΚΥΛ).

Στο πλαίσιο της Ημέρας Πανελλαδικής Δράσης για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας τα μέλη της ΕΙΝΚΥΛ τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας συγκεντρώθηκαν για μια ακόμη φορά στην πύλη του νοσοκομείου διεκδικώντας μεταξύ άλλων προσλήψεις και ενίσχυση του ΕΣΥ και εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε «μπαλώματα» και μετακινήσεις προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών.

Με τη χαρακτηριστική φράση «δεν αρκεί η αυτοθυσία του προσωπικού… Στη Λάρισα δεν είναι δομές Υγείας μόνο το Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομείο» ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ Νίκος Νταφούλης στάθηκε για μια ακόμη φορά στην ανάγκη σημαντικής ενίσχυσης του ΓΝΛ, ενώ αναλυτικά στο διεκδικητικό πλαίσιο αναφέρονται τα εξής:

Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση του νοσοκομείου.

Μονιμοποίηση των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Πλήρες ωράριο και σταθερή εργασία για όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους.

Είμαστε αντίθετοι στο μπάλωμα των ελλείψεων στα νοσοκομεία με τις μετακινήσεις από την ΠΦΥ –Κέντρα Υγείας, η οποία με αυτό τον τρόπο αποδυναμώνεται περαιτέρω.

Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με όλο το απαραίτητο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών.

Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Διενέργεια μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό περιοδικά σε όλους τους υγειονομικούς που έρχονται σε επαφή με ύποπτα κρούσματα και σε όλους τους ανθρώπους που σχετίζονται με επαφές με ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com